Trin for trin: Cremet perlespelt med pocheret æg

Trin for trin: Cremet perlespelt med pocheret æg

1. Sauter de finthakkede skalotteløg ved middel varme til de bliver gennemsigtige. Du må endelig ikke stege dem for hårdt – så bliver de brune.

2. Tilsæt den skyllede perlespelt og fløden, skru ned for varmen og småkog, til spelten er mør. Spæd evt. med lidt vand undervejs.

3. Rens svampene og skær dem evt. i mindre ensartede stykker.

4. Bring en gryde med ca. 2 l vand i kog. Tilsæt salt og eddike.

5. Slå æggene ud på en underkop og fjern evt. flydende æggehvide ved hjælp af lidt køkkenrulle. Brug et piskeris til at danne en hvirvelstrøm og dump et æg her ned i og lade lad den samle æggehviden omkring blommen.

6. Pocher ægget ca. 5 min og tag det herefter forsigtigt op med en hulske. Lad det dryppe af på køkken rulle og gentag processen med de øvrige æg.

7. Steg dem gyldne i smør. Tilsæt skalotteløg, tilsæt evt. lidt ekstra smør sauter dem kort med. Tilsæt persille, hvidløg og citronskal og smag til med salt og peber.

8. Tilsæt den revne parmesan til sidst, som smelter ned i blandingen. Krydr med salt og peber og rør omhyggeligt rundt inden servering.

TIP!

Sådan pocherer du

Vandet skal koge, når du pisker vandet om, men være under kogepunktet, når du dumper æggene i. Du får det bedste resultat, hvis du bruger friske æg, fordi hviden her lettere samler sig om blommen.