Trin for trin: Indbagt gedeost med tomat, oliven og friterede ansjoser
1. Begynd med pestoen. Brug en stavblender, og kom alle ingredienser, undtagen olivenolien, i et højt glas.
2. Blend, mens olivenolien tilsættes lidt ad gangen. Pestoen skal ikke køres helt glat, men skal bare lige hænge sammen, så den stadig har struktur og bid.
3. Smør midten af butterdejsstykkerne, der skal have en størrelse på ca. 10 x 10 cm. med pesto.
4. Læg en skive gedeost ovenpå.
5. Dryp lidt olivenolie udover ost og butterdej og krydder med groft salt. Bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 10 minutter.
6. Vend ansjoserne i mel og krydder dem med peber. Ryst med let hånd det overskydende mel fra.
7. Steg ansjoserne sprøde og gyldne på en varm pande med rigeligt vindruekerneolie.
8. Afdryp dem på fedtsugende papir.
Servér ansjoserne med den indbagte gedeost og en evt. salat.
Server resten af pestoen som tilbehør, eller brug den som marinade til den grønne salat.