Trin for trin: Østers med kryddermayo
1. Når du laver mayonnaise er det vigtigt, at alle ingredienser har samme temperatur. Dette minimerer risikoen for at den skiller.
2. Halver en citron og læg et stykke stanniol på en varm kogeplade. Placer citronen på stanniolen med skærefladen nedad, og lad den blive gylden tangerende til det brændte.
3. Pres hvad der svarer til ca. 2 tsk. fulde citronsaft ud i en skål. Tilsæt æggeblomme, sennep og vand og pisk det hele rigtig godt sammen. Brug evt. en elpisker.
4. Herefter tilsættes olie i en tynd stråle, start stille ud, mens der stadig piskes. Hvis mayonaissen bliver for tyk kan den spædes med lidt ekstra vand.
5. Smag til med hvidløg, piment d’espelette, persille, salt, peber og evt. lidt ekstra citron.
6. Åben østersene, løsen dem fra skallen og læg dem på et rent viskestykke.
7. Rul et stykke bacon omkring hver østers, og fastgør ved at stikke en kvist rosmarin i gennem.
8. Vend dem i rasp og steg dem gyldne på panden.
“Server østersene lune og dyp dem i kryddremayonaissen.”
Nøgleord i denen artikel: Østers, citron, kryddermayonaissen, opskrift.