7 opskrifter i fisken og skaldyrets tegn
Mandag: Ærtesuppe 400 g friskbælgede- eller frosne, optøede ærter
6-7 dl hønsebouillon
½ tsk sukker
salt, friskkværnet peber
2 dl fløde 9%
frisk eller tørret mynte.
12 store kinarejer
1 tsk olivenolie.
Servering:
Mynte til pynt
400 g økologisk foccaciabrød fra Il Fornaio.
Bring ærter, bouillon, sukker og salt i kog i en gryde og lad det snurre 10-12 minutter. Tilsæt fløde samt mynte, varm det hele igennem, blend og smag suppen til med mynte.
Rist rejerne i lidt olie på en god varm pande, til de har skiftet farve og er faste og rosa.
Fordel suppen i skåle, sæt rejerne på små spid og servér dem i suppen med mynte og økologisk foccaciabrød til.
Tirsdag: Fisk i karry-hvidvinsauce med grønsager og krebsehaler.
1 sandartfilet eller lignende fisk
2 spsk olivenolie
2 spsk karry
1 dl hvidvin
2 dl piskefløde
300 g krebsehaler
2 porrer i skiver
1 fennikel i skiver
1 bdt dild
salt og friskkværnet peber.
Kom olivenolie på en pande, tilsæt karry og lad det sautere lidt. Tilsæt grøntsagerne og vend godt rundt, tilsæt hvidvin og krebsehaler, salt og peber. Lad det simre i 5 minutter.
Skær fisken i mindre stykker. Tilsæt fløden og rør rundt, læg fiskestykkerne ovenpå og pres dem lidt ned i saucen, drys med salt og peber. Læg låg på og lad det simre i 3-4 minutter.
Server straks med frisk dild og ris til.
Onsdag: Calzone med mozzarella og basilikum
Pizzadej:
25 g gær
2 1/2 dl vand
400 g hvedemel
1 tsk salt.
Fyld:
2 store modne tomater skåret i skiver
1 bøffelmozzarella i skiver
1 bdt basilikum
salt og friskkværnet peber.
Rør gæren ud i lunken vand, rør derefter hvedemel og salt i. Ælt dejen godt igennem og stil til hævning i 2 timer. Derefter deles dejen i fire klumper, der hver rulles ud til en rund tynd pizza.
På den ene halvdel af pizzaen fordeles først tomatskiver, herpå mozzarella og sidst basilikum. Fold den anden dej-halvdel ind over fyldet, pres kanterne sammen og læg pizzaerne på bagepapir på bageplader.
Bag straks i ovnen ved 225 grader i 25-30 minutter og servér straks med en grøn salat.
Torsdag: Muslinger på italien
300 g spaghetti, gerne fuldkorn
2 kg friske blåmuslinger
3 hakkede fed hvidløg
2 store friske chilier uden kerner
1 bdt. forårsløg
2 spsk olivenolie
1/2 dl tør hvidvin
1/2 kg friske grofthakkede tomater
salt, peber
hakket persille.
Kog spaghettien al dente som anvist.
Vask og sortér muslingerne. De muslinger, der ikke er lukkede og som ikke lukker sig, når de bliver banket mod spækkebrættet, skal kasseres.
Sautér hvidløg, hakket chili og forårsløg i olivenolie 1-2 minutter, tilsæt muslinger samt hvidvin og kog 3 minutter under låg. Hæld tomaterne ved, kog endnu 1-2 minutter og bland med kogt spaghetti.
Serveres med et drys persille i dybe tallerkener
Fredag: Chilimarinerede koteletter
4 koteletter
lidt vindruekerneolie til stegning.
Marinade:
1 tsk rørsukker
1 finthakket grøn chili
2 finthakkede spsk krusepersille
1 fed hvidløg.
Avocadosalat:
1 lille presset fed hvidløg
3 avocadoer i små tern
1 lille finthakket rødløg
4 spsk finthakket koriander
2 tomater i tern
saft fra ½ lime
2 spsk olivenolie
salt og friskkværnet peber.
Søde kartofler:
2 søde kartofler i stave
2 spsk olivenolie
salt og friskkværnet peber.
Rør marinaden sammen og vend koteletterne heri. Lad dem stå i 30 minutter, hvis der er tid gerne 2 timer i køleskabet.
Vend de søde kartofler i olie, salt og peber. Hæld dem i et ildfast fad og bag i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.
Vend avocadosalaten sammen og smag til med salt og peber.
Brun koteletterne i olie på en pande, læg dem i et ildfast fad og steg dem færdig i ovnen ved 200 grader i 10 minutter. Servér med salaten og kartoflerne
Lørdag: Laks a la Indien
4 dl basmati ris
1 mango
1 agurk
1 rødløg
1 spsk limesaft
1 spsk olie
salt og peber
1/2 bdt mynte.
4 laksefileter
2 tsk tandoorikrydderi
1/2 bdt koriander
1 pakke Minimum naanbrød.
Kog risene som anvist.
Skær mango og agurk i små tern og hak løget fint.
Vend det i limesaft og olie, krydr med salt og peber og drys med halvdelen af myntebladene.
Krydr laksefileterne med tandoori og steg dem 4-5 min. på hver side.
Lun naanbrødene. Bland risene med resten af myntebladene samt koriander.
Søndag: Nuddelsalat med kongekrabbe
200 g nudler
300 g skrællede gulerødder
1 agurk
2 røde chilier uden kerner
1 bdt. forårsløg
75 g sød chilisauce
1 spsk mørk sesamolie
1 spsk limesaft
1 spsk fish sauce
1 pk.(ca. 400 g) snowcrabs/kongekrabbe
frisk mynte.
Kog nudlerne som anvist og skyl godt i koldt vand.
Snit gulerødder og agurk i tynde stave eller brug en tyndskræller til at lave tynde strimler. Snit chili og forårsløg.
Rør chilisauce sammen med sesamolie, limesaft og fish sauce og bland med nudler og grøntsager.
Klip de optøede kongekrabber og pil forsigtigt kødet ud. Skær det i mindre stykker og bland det i salaten sammen med plukkede mynteblade
Indkøbsliste
Det her skal du købe, for at kunne lave de 7 opskrifter. Vi går ud fra, du har et basislager i dit køkken bestående af salt, peber, diverse krydderier, olie, eddike, soja, rasp, sukker og honning.
GRØNSAGER
400 g friskbælgede- eller frosne, optøede ærter
2 porrer
1 fennikel
2 rødløg
1 hvidløg.
4 røde chilier uden kerner
1 grøn chili
1 bdt. forårsløg
1/2 kg tomater
4 store modne tomater
3 avocadoer
2 søde kartofler
1 mango
2 agurker
1 pose gulerødder
2 Lime
1 bdt basilikum
1 bdt. forårsløg
3 bdt. Mynte
persille
1 bdt dild
1 bdt koriander
MEJERI
2 dl fløde 9%
2 dl piskefløde
25 g gær
1 bøffelmozzarella
KØD/FISK/FJERKRÆ
12 store kinarejer
1 sandartfilet eller lignende fisk
300 g krebsehaler
2 kg friske blåmuslinger
4 koteletter
4 laksefileter
1 pk.(ca. 400 g) snowcrabs/kongekrabbe
DIVERSE
6-7 dl hønsebouillon
400 g økologisk foccaciabrød fra Il Fornaio
300 g spaghetti, gerne fuldkorn
1 1/2 dl tør hvidvin
400 g hvedemel
4 dl basmati ris
Tandoorikrydderi
1 pakke Minimum naanbrød.
200 g nudler
75 g sød chilisauce
1 spsk mørk sesamolie
1 spsk fish sauce
Rørsukker
Olivenolie