Ugens gæstekok: Nikolaj Løngreen

Ugens gæstekok: Nikolaj Løngreen

Indbagt fisk med quinoa og appelsin-yoghurtdressing

4 personer

Indbagt fisk

600 g torskefilet (eller anden hvid fisk)

4 tomater

1 fennikel

1 stor porre

1 fed hvidløg

½ dl olivenolie

1 citron.

Skær torskekødet i tern (ca. 2 x 2 cm). Skær tomaterne i grove tern på størrelse med fisken. Skær fennikel og porre i tynde strimler. Riv hvidløget.

Vend alle ingredienserne sammen med citronskal og -saft, krydr med salt og friskkværnet peber.

Pak blandingen ind i bagepapir som to små madpakker. Læg pakkerne på en bradepande og bag ved 180 i ca. 15 minutter.

Quinoa-tabouleh

400 g quinoa

2 tomater

½ dåse tomater

1 spsk tomatpuré

½ agurk (lille)

1 rød peber

1 citron, usprøjtet

½ bundt persille

½ bundt mynte

kanel til tilsmagning.

Skyl quinoaen grundigt i koldt vand og mærk med fingrene om der skulle være røget en lille sten med i posen (det sker desværre ind imellem).

Kom ½ liter koldt vand med 1 spiseskefuld salt i en gryde og kog grynene op. Rør i grynene og kog i ca. 10 min. til de er møre. Hæld overskydende vand fra og lad quinoaen køle af i en skål på køkkenbordet.

Kør agurk, tomat, rød peber, dåsetomat samt puré i en foodprocessor til det bliver en lind ”grød”.

Vend grøden sammen med quinoaen, tilsæt citronsaft og -skal samt olie. Smag til med salt og friskkværnet peber samt evt. en smule kanel.

Lad den trække ca. 20-30 minutter med jævnlig omrøring. Vend finthakket persille og mynte i inden servering.

Appelsin-yoghurt-dressing

4 dl drænet yoghurt, 2 procent

1 appelsin

½ løg

1 chili.

Riv løget, hak chilien fint, riv citronskal og pres appelsinen. Det hele vendes i yoghurten, som smages til med salt.

Servér fisken med quinoa og appelsin-yoghurt-dressingen.

Fakta