Ugens gæstekok: Nikolaj Løngreen
Indbagt fisk med quinoa og appelsin-yoghurtdressing
4 personer
Indbagt fisk
600 g torskefilet (eller anden hvid fisk)
4 tomater
1 fennikel
1 stor porre
1 fed hvidløg
½ dl olivenolie
1 citron.
Skær torskekødet i tern (ca. 2 x 2 cm). Skær tomaterne i grove tern på størrelse med fisken. Skær fennikel og porre i tynde strimler. Riv hvidløget.
Vend alle ingredienserne sammen med citronskal og -saft, krydr med salt og friskkværnet peber.
Pak blandingen ind i bagepapir som to små madpakker. Læg pakkerne på en bradepande og bag ved 180 i ca. 15 minutter.
Quinoa-tabouleh
400 g quinoa
2 tomater
½ dåse tomater
1 spsk tomatpuré
½ agurk (lille)
1 rød peber
1 citron, usprøjtet
½ bundt persille
½ bundt mynte
kanel til tilsmagning.
Skyl quinoaen grundigt i koldt vand og mærk med fingrene om der skulle være røget en lille sten med i posen (det sker desværre ind imellem).
Kom ½ liter koldt vand med 1 spiseskefuld salt i en gryde og kog grynene op. Rør i grynene og kog i ca. 10 min. til de er møre. Hæld overskydende vand fra og lad quinoaen køle af i en skål på køkkenbordet.
Kør agurk, tomat, rød peber, dåsetomat samt puré i en foodprocessor til det bliver en lind ”grød”.
Vend grøden sammen med quinoaen, tilsæt citronsaft og -skal samt olie. Smag til med salt og friskkværnet peber samt evt. en smule kanel.
Lad den trække ca. 20-30 minutter med jævnlig omrøring. Vend finthakket persille og mynte i inden servering.
Appelsin-yoghurt-dressing
4 dl drænet yoghurt, 2 procent
1 appelsin
½ løg
1 chili.
Riv løget, hak chilien fint, riv citronskal og pres appelsinen. Det hele vendes i yoghurten, som smages til med salt.
Servér fisken med quinoa og appelsin-yoghurt-dressingen.