Ugens gæstekok: Vibeke Lehn laver super suppe
Jordskoksuppe
Jordskokken er en dejlig og stærkt undervurderet rodfrugt. Den smager skønt, specielt når den – som her - tilberedes med gode sager som, bl.a. ingefær, æble chili, karry og kokosmælk, der alle gode, sunde ingredienser.
4 personer
Tid: 40-50 min.
Ingredienser
1 spsk koldpresset økologisk rapsolie
2 tsk karry, evt rød karrypasta
1 finthakket løg
1-2 fed finthakket hvidløg
1 udkernet, finthakket rød chili
1 udkernet, hakket madæble, f.eks. Belle de Boskop
600-700 g jordskokker i tern
en anelse citronsaft
7,5 dl god hønse- eller grøntbouillon
1 spsk friskrevet ingefær
1 dåse koksmælk light, 7%
salt og friskkværnet peber
koriander.
Sådan gør du
Varm olien og rist karry, løg, hvidløg samt chili, æble og jordskokker under omrøring, ca. 3-4 min.
Dryp lidt citronsaft over og lad væden koge ind.
Tilsæt bouillon samt ingefær og lad suppen småkoge i 20 min., til jordskokkerne er helt møre.
Hæld kokosmælk i gryden og kog suppen godt igennem, før den blendes og smages til med salt og peber. Servér med frisk koriander og bradepandebrød.
Bradepandebrød
Tid: ca. 2 timer inkl. hæve- og bagetid.
Ingredienser
5 dl lunkent vand 37°
25 g gær
1 spsk flaget havsalt
1 spsk honning
1 spsk olivenolie
150 g fuldkornshvedemel
350 g hvedemel.
Drys:
flaget havsalt
evt. rosmarin.
Sådan gør du
Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt salt, honning, olivenolie samt fuldkorns- og hvedemel. Rør og slå dejen godt sammen. Dæk den til og lad den hæve 1 time.
Hæld dejen ud i en lille bradepande beklædt med bagepapir (ca. 25 x 20 cm). Drys salt og evt. rosmarin på og sæt brødet i en kold ovn. Tænd ovnen på 200° og bag brødet 50 minutter.
Tag det ud og lad det afkøle på en bagerist.
Tip:
Tilbered dejen med koldt vand om aftenen. Sæt skålen i køleskabet til næste dag, hvor dejen tages ud og brødet bages, som beskrevet ovenfor.