Ugens klassiker: Pærer Belle Hélène

Ugens klassiker: Pærer Belle Hélène

Desserten hedder på fransk Poire Belle Hélène og betyder oversat pære smukke Helene. Og det er virkelig en både smuk og lækker dessert.

Desserten hedder på fransk Poire Belle Hélène og betyder oversat pære smukke Helene. Og det er virkelig en både smuk og lækker dessert. Se opskriften længere nede på siden ♥

Fra musikkens verden

Den kendte kok Auguste Escoffier (1846-1935) kreerede den lækre pæredessert i 1864 i forbindelse med Jacques Offenbachs operette La Belle Hélène.Operetten er bygget på den oldgræske legende om prins Paris, der bortførte den skønne dronning Helena fra hendes mand og derved medvirkede til at starte den trojanske krig.Operetten blev første gang opført i Paris i 1864 og var også en succes i Wien, Berlin, London, Chicago og New York.Jacques Offenbach komponerede operetten.

Variationer

  • Kog eventuelt chokoladesovsen med hele krydderier, f.eks. hel kanel, allehånde eller et stykke vanilje.

  • Smag evt. chokoladesovsen til med friskhakket mynte, myntedråber eller fint revet appelsinskal.

  •  Chokoladesovsen kan tilsmages med cognac eller likør.

Ugens klassiker: Pærer Belle Hélène