Vibeke Lehn laver sunde mellemmåltider

Vibeke Lehn laver sunde mellemmåltider

Opskrift på: Grillede tigerrejer med hvidløg og ingefær

Tid: 10-15 min

Ingredienser

1 spsk olie

1 fed knust hvidløg

2 cm finthakket ingefær

1 tsk salt

Sådan gør du

Bland olie, hvisløg, ingefær og salt og vend rejerne heri. Steg dem på en varm pande eller i en wok - under omrøring - til de har skriftet farve, og server dem med en sød chili-dip-sauce til.

Se også græstekokken opskrift på Gæstekok Vibeke Lehn: tid til torsk.

Få mere inspiration til lækker mad på »altfordamerne.dk.

Nøgleord til disse opskrifter: tigerrejer, hvidløg, ingefær, spidskål, parmasan, parmaskinke, gazpacho, opskrift.

Opskrift på: Grøn gazpacho

Ingredienser

250 g flækket, udkernet agurk

3 udkernede grønne peberfrugter

2 stilke bladselleri

1 grofthakket løg

1- 2 fed hvidløg

2 spsk ristede pinjekerner

1 dl korianderblade

1 spsk timianblade

lidt grøntbouillon

1 lime (skal og saft)

salt og peber

Sådan gør du

Brug en blender eller foodprocessor til at lave en fin masse – spæd til med lidt bouillon, og si til sidst suppen med en sigte. Smag til med limesaft- og skal samt salt og peber. Server med små, sprøde croutoner eller brødstænger med havre

Den grønne gazpacho er så smækfyldt med vitaminer, at det nærmest kan smages. Og så mætter den overraskende godt.

Opskrift på: Spidskål bagt med parmasan og parmaskinke

Tid: 25 min

Ingredienser

1 spidskålshoved

1 dl reven brødkrumme eller rasp

2 spsk reven parmasan

sal, peber

1 pakke parmaskinke i tynde skiver

olie

Sådan gør du

Skær spidskålen i kvarte, og blancher dem i kogende, letsaltet vand et par minutter. Afdryp og vend dem i rasp-parmasan-blandingen - krydret med salt og peber. Sno skinke om, og anbring kålpakkerne i en lille bradepande med lidt olie i bunden. Bag kålen i ovnen ved 225 grader, til skinken er gylden og sprød, og kålen er mør - men stadig med bid.