Vibeke Lehn laver sunde mellemmåltider
Opskrift på: Grillede tigerrejer med hvidløg og ingefær
Tid: 10-15 min
Ingredienser
1 spsk olie
1 fed knust hvidløg
2 cm finthakket ingefær
1 tsk salt
Sådan gør du
Bland olie, hvisløg, ingefær og salt og vend rejerne heri. Steg dem på en varm pande eller i en wok - under omrøring - til de har skriftet farve, og server dem med en sød chili-dip-sauce til.
Se også græstekokken opskrift på Gæstekok Vibeke Lehn: tid til torsk.
Få mere inspiration til lækker mad på »altfordamerne.dk.
Nøgleord til disse opskrifter: tigerrejer, hvidløg, ingefær, spidskål, parmasan, parmaskinke, gazpacho, opskrift.
Opskrift på: Grøn gazpacho
Ingredienser
250 g flækket, udkernet agurk
3 udkernede grønne peberfrugter
2 stilke bladselleri
1 grofthakket løg
1- 2 fed hvidløg
2 spsk ristede pinjekerner
1 dl korianderblade
1 spsk timianblade
lidt grøntbouillon
1 lime (skal og saft)
salt og peber
Sådan gør du
Brug en blender eller foodprocessor til at lave en fin masse – spæd til med lidt bouillon, og si til sidst suppen med en sigte. Smag til med limesaft- og skal samt salt og peber. Server med små, sprøde croutoner eller brødstænger med havre
Den grønne gazpacho er så smækfyldt med vitaminer, at det nærmest kan smages. Og så mætter den overraskende godt.
Opskrift på: Spidskål bagt med parmasan og parmaskinke
Tid: 25 min
Ingredienser
1 spidskålshoved
1 dl reven brødkrumme eller rasp
2 spsk reven parmasan
sal, peber
1 pakke parmaskinke i tynde skiver
olie
Sådan gør du
Skær spidskålen i kvarte, og blancher dem i kogende, letsaltet vand et par minutter. Afdryp og vend dem i rasp-parmasan-blandingen - krydret med salt og peber. Sno skinke om, og anbring kålpakkerne i en lille bradepande med lidt olie i bunden. Bag kålen i ovnen ved 225 grader, til skinken er gylden og sprød, og kålen er mør - men stadig med bid.