Vildand med æble

Vildand med æble

Denne lækre ret kan fint være en juleret serveret med julet tilbehør, såsom rødkål og syltede agurker.

Ingredienser

  • 170 g bryst af vildand
  • 50 g rødløg
  • 1 æble
  • 1 tsk DDV plante 70 til stegning
  • 40 g svesker
  • 1 dl andebouillon (1 dl vand + 1 tsk pulver)
  • frisk rosmarin
  • salt & peber

  1. Skær rødløg og æble i tynde både.
  2. Kom fedt-stoffet på en pande og sauter løg og æble iet par minutter.
  3. Klip sveskerne i lidt mindrestykker og kom dem på panden sammen med bouillonen.
  4. Lad blandingen koge i knap 5 minutter.
  5. Læg blandingen i et ovnfast fad sammen med andebrystet, hvor skindet er pillet af.
  6. Stik kviste af rosmarin i retten og krydr med salt og peber.
  7. Bag retten i en 180° varm ovn i ca 40 minutter.
  8. Server for eksempel retten med ovnbagte rodfrugter eller dampede grønsager efter ønske.