Chai te opskrift

Rygende varm & lækker: Sådan laver du selv chai te

Chai er blevet en populær café-drik med sin cremede konsistens og stærke aroma, der efter sigende spreder ro og harmoni hos dem, der indtager den. Normalt laves chai med te, der er lavet på vand, som så blandes med mælk. Laver du teen udelukkende med mælk, får du en fyldigere variant.

2 krus chai

Total:20 minutter

Ingredienser

  • 1 tsk. vaniljesukker
  • ½ tsk. kanel
  • 10 hele nelliker
  • ½ tsk. stødt kardemomme eller 1 spsk. kardemommefrø
  • 1 spsk. frisk ingefær i tynde skiver
  • 5 dl letmælk
  • 3 tsk. løs sort te
  • rørsukker
  • 1 dl letmælk til mælkeskum

Sådan laver du chai-te

  1. 1. Varm mælken i en kasserolle sammen med krydderierne. Kom teen i en tesi, og hæld mælken over, så nelliker, ingefær og kardemommefrø bliver siet fra.
  2. 2. Skum mælken, og smag til med rørsukker. Fordel chaien i to krus, top med mælkeskum, og drys lidt kanel på toppen.