Yoghurt med rabarber og havregryn

Yoghurt med rabarber og havregryn

Stå op til en frisk yoghurt med kanelkrydrede rabarber og honningristede havregryn. Yoghurten er også velegnet til brunch eller som et let mellemtid.

2 portioner

Ingredienser

  • Arbejdstid: 15 min.
  • Stege/koge- eller bagetid: 5-20 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 250 g yoghurt naturel 10% (fast, græsk type)
  • Rabarberkompot med kanel:
  • 150 g rabarberstilke (uden blade)
  • 75 g sukker
  • evt. 2-3 spsk vand
  • 1 stykke hel kanel
  • Honningristede havregryn:
  • 1 dl grovvalsede havregryn
  • 1 spsk honning
  • 2 tsk smør

  1. Rabarberkompot: Skær bladene og lidt af foden på rabarberstilkene væk og skyl dem. Skær dem i mindre stykker.
  2. Man kan koge rabarberstykkerne med sukker, lidt vand og kanelstang ved svag varme, til rabarberne er møre ca. 3-4 min.
  3. Alternativt kan man lægge dem i et ovnfast fad: Bland rabarberstykkerne med sukker, tilsæt kanelstang og dæk fadet
  4. med sølvpapir. Sæt det i ovnen i 15-20 min. Ved 200 grader, til rabarberne er møre, men ikke mosede.
  5. Honningristede havregryn:
  6. Smelt honning på en slip let-pande ved middelvarme. Tilsæt smør og lad det smelte.
  7. Rør havregrynene i og lad dem blive gyldne. Tag dem af varmen og spred dem ud på et stykke bagepapir.
  8. Anret yoghurt med rabarberkompot og drys med honningristede havregryn.