Opskrift på yoghurt med sirup, bær og sprødt drys

Yoghurt med sirup, bær og sprødt drys

4

Ingredienser

  • 4 spsk flydende honning
  • 3½ dl grovvalsede havregryn
  • ½ tsk appelsinskal, fintrevet
  • ¼ tsk stødt kanel
  • drænet eller græsk yoghurt
  • ahornsirup
  • friske bær, f.eks. hindbær, blåbær og brombær

Sådan gør du

  1. Opvarm honningen på en pande. Tilsæt havregrynene og bland dem rundt i honningen med en træske. Rist havregrynene, indtil de er gyldne. Tilsæt appelsinskal og lidt stødt kanel de sidste 20 sekunder af tiden, hvor de er på panden.
  2. Hæld grynene ud på et stykke bagepapir og lad dem afkøle, hvorefter de bliver sprøde. Løsn grynene fra hinanden og opbevar det sprøde drys i et glas med låg.
  3. Servering:
  4. Kom et par skefulde drænet eller græsk yoghurt i et glas, kom ahornsirup og en god portion sprødt drys over og pynt med friske bær.
  5. TIP:
  6. Du kan også bruge det sprøde drys til en luksusmorgenmad i weekenden.