Yoghurt med sirup, bær og sprødt drys
4
Ingredienser
- 4 spsk flydende honning
- 3½ dl grovvalsede havregryn
- ½ tsk appelsinskal, fintrevet
- ¼ tsk stødt kanel
- drænet eller græsk yoghurt
- ahornsirup
- friske bær, f.eks. hindbær, blåbær og brombær
Sådan gør du
- Opvarm honningen på en pande. Tilsæt havregrynene og bland dem rundt i honningen med en træske. Rist havregrynene, indtil de er gyldne. Tilsæt appelsinskal og lidt stødt kanel de sidste 20 sekunder af tiden, hvor de er på panden.
- Hæld grynene ud på et stykke bagepapir og lad dem afkøle, hvorefter de bliver sprøde. Løsn grynene fra hinanden og opbevar det sprøde drys i et glas med låg.
- Servering:
- Kom et par skefulde drænet eller græsk yoghurt i et glas, kom ahornsirup og en god portion sprødt drys over og pynt med friske bær.
- TIP:
- Du kan også bruge det sprøde drys til en luksusmorgenmad i weekenden.