Yoghurt opskrift

Yoghurt med speltflager lyse rosiner, mandler og blåbær

4

Ingredienser

  • 1½ tykt skåret skive rugbrød
  • 1 spsk olivenolie
  • 75 g groft hakkede mandler
  • 2-3 spsk flydende blomster honning
  • 150 g speltflager eller groft valsende havregryn
  • 75 g lyse rosiner
  • 1 æble
  • 100 g blåbær
  • yoghurt naturel.

Sådan gør du

  1. Kom rugbrødstern på en varm pande med lidt smør og rist dem 3-4 min, indtil rugbrødscroutonerne er sprøde. Læg dem på en tallerken og brug dem til drys på yoghurt. Rist de hakkede mandler på en tør pand, til de er let gyldne. Hæld dem over på en tallerken.
  2. Opvarm nu honning på stegepanden og lad det blive let gyldnet – tilsæt speltflager og rist nogle minutter. Kom det på et fad med bagepapir og lad det afkøle. Bland speltflager med mandler og rosiner. Skær æblet i mindre tern.
  3. Servér en skål yoghurt med speltflage-drys – ristede rugbrødscroutoner, blåbær og æble-tern.