Julia Roberts i jakkesæt
SPONSORERET indhold

6 trends, der stadig holder

I 10'erne elskede vi "normcore"-tendensen, vi brugte denim på denim og gik på arbejde og til fest i træningstøj. Inspirationen kom bl.a. fra 90'ernes hotte stilikoner, for moden går som bekendt i ring. Her viser vi, hvordan de slidstærke tendenser tager sig ud i dag.

Af: Sara Lauridsen Foto: Getty Images
16. apr. 2020 | Mode | ALT for damerne
GettyImages-76214568.jpg (1).jpg
I midthalvfemserne mestrede prinsesse Diana som med alt andet også det sporty look.

Sporty ladies

Træningstøjet har af flere omgange været både ude og inde af modebilledet. Nu ser trenden dog for alvor ud til at have manifesteret sig i modeelskeres hjerter verden over efter at have været særdeles hot i 10'erne, så du kan trygt gå all in på den såkaldte athleisure-tendens med en sweatshirt, træningsbukser og farverige sneakers. Du kan også kombinere dit træningstøj med en oversized blazer og høje støvler.

LÆS OGSÅ: Her er skoene, du skal gå efter denne sæson

Denimdarlings

Siden det rå workwear-materiale så dagens lys i slutningen af det 19. århundrede, har det sneget sig med ind i modebilledet, og i 10’erne fik det rå materiale en særligt stor genopblomstring. Her skulle det fulde denimlook kombineres med grove accessories som et par seje cowboystøvler. Looket holder stadig i 2020, og dine jeans bliver kun federe med tiden i kraft af slid og patinering.

Herrefedt

Da designernes kollektioner for 2020 blev fremvist, stod det klart, at 10’ernes flirten med oversize-tendensen og genderbender-mode fortsætter, for catwalken var fyldt med kvinder i herreinspirerede jakkesæt og mænd i pastelfarvede kjoler. Gå all in på unisex-looket med slips og en rå læderjakke, eller kombinér en herreblazer med en feminin kjole, og giv dit look modspil.

Normcore Cindy Crawford.jpg
Topmodellen Cindy Crawford dyrkede normcore-looket i halvfemserne, og hun gjorde det godt.

Helt almindelig

I 10’erne blev begrebet ”normcore” introduceret som en modreaktion på hipstermoden, og stilen er stadig aktuel. Kort sagt går den ud på ikke at være bange for at glide i et med mængden ved at gå efter anonyme farver og simple snit. Hop i et par klassiske jeans, en sort rullekrave, sorte støvler og en afslut med en læderjakke – så passer du perfekt ind i trenden.

90'erne Beverly Hills.png
T-shirt og stropkjole-kombinationen var et hit i Beverly Hills 90210, og den holder stadig.

90210

Donna og Brenda besøger muligvis ikke længere dit tv på ugentlig basis, men deres 90’er-hotte styling med stropkjoler, højtaljede jeans og bum bags og små spidse solbriller lever stadig i bedste velgående. Vi elskede stylingen i 10’erne og dyrker den også i det nye årti.

Oversized

Store kraver, oversized blazere og bukser med vidde. Bølgen med de overdimensionerede elementer fortsætter ind i 2020, og hvorfor ikke kombinere det hele i ét og samme look? Leg eventuelt med detaljer som en stilet med snøre, der giver bukserne form, når de bindes om anklerne.

Anbefalet til dig