Hedi Slimane forlader Saint Laurent
SPONSORERET indhold

Bekræftet: Hedi Slimane forlader Saint Laurent

Rygterne talte sandt. Der er rokade i modeverdenensabsolutte top.

Foto: Miguel Villagran/Getty Images
01. apr. 2016 | Mode | Eurowoman

Rygterne har været i omløb siden årets begyndelse, og nu er det bekræftet: Saint Laurents kreative direktør Hedi Slimane forlader modehuset, som han gennem fire år har været med til at modernisere og reaktualisere.

– Jeg vil gerne takke Hedi Slimane mange gange for hans vision i forhold til at reformere sådan et ikonisk hus som Yves Saint Laurent. Den retning, som er blevet lagt over de seneste fire år, er et fantastisk fundament for brandet for at kunne fortsætte sin succes, udtaler administrerende direktør for Saint Laurent Francesca Bellettini i en pressemeddelelse.

François-Henri Pinault, bestyrrelsesformand og administrerende direktør i Kering, det franske holding-selskab, som ejer Saint Laurent, tilføjer:

LÆS OGSÅ: Bruuns Bazaar og BZR undgår konkurs

– De seneste fire år har været et unikt kapitel i historien om Yves Saint Laurent. Jeg er meget taknemmelig over for Hedi Slimane and og hele holdet bag Yves Saint Laurent, for at have lagt vejen, som huset succesfuldt er gået, og som vil lade dette legendariske brand leve mange år ud i fremtiden.

En æra er forbi
Hedi Slimanes fire år hos Saint Laurent vil blive husket som et paradigmeskift for modehuset, som har historie helt tilbage til 1961. Han stod for en fuldstændig reformation af husets image udadtil, både med sine sort-hvide, rockinspirerede fotografier, men også på produktplan med de karakteristiske spidse Chelsea boots og helt smalle suits. I 2012 omdøbte han desuden brandet fra Yves Saint Laurent til blot Saint Laurent, som en del af moderniseringen, og brød på den måde effektivt forbindelsen til den klassiske "parisian chic"-stil og ekstravagance, som de tre bogstaver YSL ellers i manges øjne stod for.

Den berømte fotograf og designer har også været genstand for en del kontroverser. Han er blevet kritiseret for sin tilbageholdenhed, for at være uoriginal og for at bruge ekstremt tynde modeller på catwalken og i reklamefotos for modehuset. En af hans annoncer blev ligefrem forbudt i England, fordi modellen Kiki Willems fremstod for underernæret.

LÆS OGSÅ: Sådan defineres et stilikon

Alligevel har hans år hos Saint Laurent været en kommerciel succes for modehuset. Ifølge Vogue lykkedes det ham at fordoble husets indtjening i løbet af bare tre år.

Hvad der nu skal ske, både i Saint Laurent og med Hedi Slimane, kan vi kun gisne om. Indtil videre er alt, vi ved, at en ny kreativ ledelse for modehuset vil blive kommunikeret ud "in due course" - når tiden er inde.

Klassiske Slimane-looks fra Saint Laurents show på The Hollywood Palladium 10. februar 2016. Foto:Kevork Djansezian/Getty Images for Saint Laurent. 

LÆS OGSÅ: Georg Jensen samarbejder med stjernearkitekt Zaha Hadid

LÆS OGSÅ: De 10 største modetendenser i marts

LÆS OGSÅ: Sig "babouche": 11 bud på forårets mest hypede sko