Camilla Søeby-Land
SPONSORERET indhold

"Det er dem, jeg altid vender tilbage til og køber igen og igen"

For læge Camilla Søeby-Land fungerer kjoler både på job, i fritiden og til festlige lejligheder, og hun har således en pæn portion af dem i skønne mønstre og fine snit. Klædeskabet byder også på hjemmestrik, vintagesmykker og langtidsholdbare styles, for noget af det, Camilla især er optaget af, når det gælder mode, er bæredygtighed, økologi, genbrug og slowfashion.

Af: Gertrud Maria Bønnelykke Foto: Luka Roné
29. okt. 2021 | Mode | ALT for damerne

Stil 

"Luksusboheme med et strejf af vintage."

Inspiration

"Jeg finder inspiration overalt i mine omgivelser: på et marked på en ferie, i en secondhandbutik eller på Instagram. Det kan også være en strikkeopskrift, eller måske falder jeg over en smuk vævning i et stykke tøj. Jeg går meget efter økologiske mærker, men primært er det mit humør, der viser vejen for, hvordan jeg mikser tøj, sko og smykker."

Favoritdesigner

"Jeg har ikke én favorit-designer. Jeg inspireres mest af smukke, farvestrålende print og fascineres af historier og mennesker, der har et budskab. Men ofte køber jeg tøj med omtanke hos Moshi Moshi Mind, Julie Fagerholt Heartmade, Sissel Edelbo og Skall Studio. Min yndlingskjole er fra H&M i det fineste William Morris-print. Den har jeg lovet væk, hvis jeg en dag bliver træt af den."

Hverdag

"I min arbejdsfunktion som spædbørnepsykiater skal mit tøj både være superbehageligt og samtidig nogenlunde præsentabelt, idet jeg skal kunne gå fra en legesituation til et tværfagligt møde. Så ofte falder valget på en smuk kjole og et par sneakers."

camilla-soeby-1.jpg
Denimjakke fra Ganni, sneakers fra Saucony, taske fra Ellies and Ivy og hue fra Ficus Folium.

Fest

"Jeg elsker mine silkekjoler og en smuk stilet. Men jeg har altid skiftesko med i tasken."

Mest & flest 

"Kjoler, jakker, jeans og rigtig mange sneakers."

Igen & igen 

"Hvis der er noget, jeg bliver meget forelsket i, køber jeg ofte det samme i flere farver – det kan være en kjole, en jakke eller et par sko. Derudover strikker jeg bluser i flere farver, hvis jeg forelsker mig i et særligt smukt snit."

camilla-soeby-2.jpg
Alle bluserne er strikket af Camilla selv. På hendes Instagramprofil, der hedder @C_by_land, kan du se flere af hendes fine strikkreationer.

Jeans

"Jeg er superglad for mine jeans fra Levete Room og Mos Mosh; det er dem, jeg altid vender tilbage til og køber igen og igen."

Sko

"Til hverdag hopper jeg ofte i mine sneakers eller et par støvler. Til fest elsker jeg mine helt skønne dansesko fra Repetto. I dem kan jeg danse i timevis."

camilla-soeby-3.jpg
Orange og laksefarvede sandaler fra Repetto, gule sandaler fra Sofie Schnoor og blå veloursandaler fra Custommade.

Smykker

"Jeg elsker mine smykker, og mange af dem bærer på en lille historie. Nogle er gaver fra min mand eller arvestykker. Som regel er det historien bag, der gør dem værdifulde for mig."

camilla-soeby-4.jpg
Farvede armbånd fra Kyoto Tango, store øringe fra La Leben, smalle ringe er gaver og arvestykker, bred guldring fra Ole Lynggaard Copenhagen, perleøreringe og lyserød halskæde fra Anni Lu, rødt armbånd er vintage, og guldarmbåndet er et arvestykke.

Taske

"For tiden skifter jeg mellem en meget gammel Louis Vuitton-taske, der er blevet fornyet med en ny strop, og en smuk See by Chloé med retrolook. Men til hverdag bruger jeg en farvestrålende tote bag fra Sissel Edelbo, der kan rumme alt fra computer til læsebrillen."

camilla-soeby-klaedeskab4.jpg
Et lille udvalg af Camillas tasker. Her fra By Malene Birger, Louis Vuitton, See by Chloé og Mulberry.

Shopping

"Jeg shopper, når jeg længe har tænkt på noget, jeg mangler. Og jeg elsker at finde det, jeg mangler, på et loppemarked. Nogle af mine yndlingssteder at shoppe er Nué Cph og Lubarol i København, Limited No 117 i Tisvilde og Den lille Ida i Odense."

En rejse værd

"For nogle år siden fandt jeg den smukkeste batikkjole på en ferie i Frankrig. Den butik er jeg flere gange vendt tilbage til, ligesom jeg hvert år vender tilbage til samme keramik-sted, hvor jeg køber de skønneste store fade med hjem."

camilla-soeby-5.jpg
Lyserød kjole med blomster fra Sissel Edelbo, mørk kjole med mønster fra M.A.B.E og gul kjole fra Skall Studio.

Mit klædeskab mangler

"Ingenting. Jeg har i virkeligheden så rigeligt, og jeg elsker, at mine døtre er begyndt at finde ”guld” i mit skab. Jeg forsøger at sætte fokus på bæredygtighed, genbrug, økologi og slow fashion i alt, jeg foretager mig.

Bedste køb

"Jeg synes, at jeg som regel gør supergode køb, men min dunjakke fra Julie Fagerholt Heartmade kommer jeg til at bo i i de kommende vintersæsoner."

camilla-soeby-6.jpg
Laksefarvet jakke fra Sissel Edelbo, silkebukser fra Forte_Forte, lilla jakke fra Ellies and Ivy, taske fra Aiayu og støvler fra Sofie Schnoor.

Fejlkøb

"Jeg gør indimellem fejlkøb, men så får jeg det som regel reddet ved at ændre lidt på snittet, eller også forærer jeg det væk til nogen, der vil sætte pris på det. Jeg købte en gang en meget smuk Mulberry-taske i velour, men stoffet var så porøst, at det ikke har været muligt at bruge tasken som taske. Nu hænger den til pynt."

Yndlingstendens

"Jeg elsker, at 80’er-moden kom igen og havde bl.a. Ball-sweatshirten med. Men mest af alt bliver jeg bare stolt af at leve i en tid, hvor mangfoldighed er i fokus. Hvor alt er muligt. Og det er det, jeg forsøger at give videre til mine egne børn."

camilla-soeby-klaedeskab7.jpg
Camilla i kjole fra Laurence Bras. Smykkerne er vintage og arvestykker.
camilla-soeby-7.jpg
Camillas skønhedsfavoritter: Calm Balm 02 fra Karmameju, Anti-aging Wrinkle Cream fra Tromborg, Rare Rose Cream, Rare Rose Lotion og Rose Hand Cream fra Jurlique, øjenskygge fra RMS Beauty samt hårspænder fra Pico.
camilla-soeby-8.jpg
Top og kimono fra Sissel Edelbo, jeans fra Levete Room og støvler fra Ivylee.

Anbefalet til dig