Niels Strøyer Christophersen Frama Interview Eurowoman

Foto: Pompette / Olivia Rhode, SMK og Dennis Morton Espresso på kanden. Niels Strøyers køkken er weekendens hjerte.

Designeren bag Frama: "Jeg opfatter den lidt som en uniform"

Hvad skal du bruge weekenden på? Vi har spurgt designer Niels Strøyer Christophersen, hvad han laver fredag aften, lørdag eftermiddag og søndag morgen.

Hvis han ikke tager off-grid i sin Land Rover Defender, catcher han op og laver mad med venner fra hele verden omkring langbordet. Grundlægger af og kreativ direktør i designbrandet Frama, Niels Strøyer Christophersen, 39, tanker op på shakshuka, instrumentalmusik, karbad og dokumentarfilm.

Hvad betyder weekend for dig?

"Jeg nyder weekender, som er så lidt planlagte som muligt og ser, hvad dagene byder på. Min kone Franca-Christina er selvstændig keramiker, så vi lever et meget fleksibelt liv. Vi står sent op, laver morgenmad, for eksempel shakshuka og godt brød, læser bøger, tager et karbad og går en tur til Letz, Løgismose eller Torvehallerne og shopper delikatesser og gode råvarer. Jeg catcher også op med diverse venner og bekendte, som jeg ikke har tid til at ses med i hverdagen. Hvis vi endelig planlægger vores weekend, kan det være, fordi vi tager på ekskursioner ud i det blå. Vi har en Land Rover Defender, hvor vi har bygget et knock-down-træskellet, som hurtigt kan samles, så vi kan overnatte bagi. Det er superhyggeligt, og vi har efterhånden en del udstyr, så vi kan leve off-grid."

LÆS OGSÅ: "Flere virksomheder er nødt til at komme ind i kampen og tage ansvar"

Sing Tehus.jpg
Sing Tehus

Hvordan har du det fredag eftermiddag?

"Som regel er mit energiniveau højt, og jeg er ofte klar på noget socialt. En improviseret middag, en drink ude, fernisering eller bare en after work-vermouth på kontoret. Jeg får energi af at være sammen med andre mennesker og tale om forskellige projekter og ideer."

Hvad spiser og drikker du?

Jeg spiser ca. 90 procent vegetarisk og elsker at prøve retter fra andre kulturer. Som mine italienske kollegaer siger, kan du komme langt med god olivenolie og salt, og jeg fortrækker enkel mad af gode råvarer, som stimulerer smags- og duftesansen. Jeg drikker naturvin, te fra Sing Tehus, espresso på Bialetti, friskpresset juice og cider.

Pompette.jpg
Pompette

Hvad lytter du til?

"Louis Hjulmand & NHØP, Bremer/McCoy, Khruangbin, Ahmad Jamal Trio, Yusef Lateef og Brian Eno. Jeg fortrækker instrumentalmusik, hvor der ikke er en vokal, jeg skal forholde mig for meget til og elsker instrumenter til trods for, at jeg ikke selv spiller nogen. Klassisk musik med cello og klaver er også fantastisk. Jeg lytter til forskellig musik i løbet af dagen. Hvis jeg skal koncentrere mig om noget arbejde, kan musikken være med til at skabe fokus."

Hvad læser du?

"Jeg har en vane med at læse flere bøger på samme tid, og de er ofte relateret til mit arbejde eller mine interesser. Det ender altid med at være en slags research, hvor jeg sidder med kuglepen og marker. Emnerne kan fx være antropologi, sociologi og filosofi. Det er også superspændende at læse om cases, hvor kunstnere, arkitekter og brands formår at skabe et community. Senest har jeg læst Human Space af Otto Bollnow, A Pattern Language af Christopher Alexander og Collaborative Circles af Michael P. Farrell."

Brian Eno.jpg
Brian Eno
Human Space.jpg
Weekendlæsning

LÆS OGSÅ: Ulrikke Høyer om at være tilbage som model: "Denne gang bliver det mere afbalanceret og på mine betingelser"

Hvad ser du på?

"Dokumentarer om kunstnere, arkitektur, kunsthåndværkere og produktionsteknikker. Jeg kan anbefale Koolhaas Houselife, Chasing Trane: The John Coltrane Documentary, My Architect: A Son’s Journey om den amerikanske arkitekt Louis Kahn og surffilmen Free Jazz Vein."

Hvem ser du?

"Jeg ender ofte med at lave mad med kollegaer i forlængelse af arbejdsdagen. Vi har et meget hjemmeligt og intimt kontormiljø, hvor det fungerer superfint at facilitere mindre middage. Alternativt ses jeg med venner og kollegaer til private middage, hvor vi også laver mad sammen. Jeg kender mange fra for eksempel Italien, Norge, Spanien og Japan, og det giver altid en god dynamik og overraskelser i køkkenet."

Hvad klæder du dig i?

"Jeg går ret casual og enkelt klædt i dæmpede farver. Sort er klart min favorit. Jeg opfatter den lidt som en uniform, som jeg ikke skal tage stilling til. Lag af forskellige nuancer af sort og forskellige materialer som uld, bomuld og hør kombineret med en beige eller brun strik fungerer godt for mig. Det meste køber jeg på udlandsrejser."

Hvor går du hen, når du går ud?

"Kafeteria på SMK, Juno the Bakery, Apollo Bar, Lille Bakery, Apotek 57, Baka d’Busk, Mangia, Nr.30, Ranee’s, La Banchina, Hos Fischer, Pompette, Lille Blå, Vinhanen, Jah Izakaya, District Tonkin, Admiralgade 26 og Barabba."

Hvor er dine yndlingssteder i byen?

"Assistens Kirkegård er en fin oase i byen. Og området omkring Østre Anlæg med Stockholmsgade og Kartoffelrækkerne i baggrunden."

Kafeteria SMK.jpg
Kafeteria på SMK

LÆS OGSÅ: Emma Krab-Johansen redder sig ud af sine kaotiske morgener med en simpel tjekliste

Hvor tager du hen, hvis du tager ud af byen?

"Jeg har venner i Hornbæk, som vi ofte besøger, og om sommeren kan det være en tur til Rørvig. Den 1. juni overtager vi et hus der, som vi gerne vil åbne som community space for kollegaer og venner af huset. Det er et helårshus med flexbolig-status, hvor der skal være tegnestue, keramikovn, 3D-printer, modelbygning og et langbord til middage. Tegner Museum er også et rart sted, og det samme er Stevns og Møns Klint eller Faxe Kalkbrud."

Hvordan har du det søndag aften?

"Jeg forsøger ikke at skelne så meget imellem hverdag og weekend og har ikke behov for at slappe af søndag aften for at lade op til en ny uge. Men det er nok anderledes, hvis du har børn."

Møns klint.jpg
Møns Klint
Se, hvad vi ellers skriver om: Interview og Design