Eurowoman Guide Foundation

Foto: Getty Images Åh, de smukke unge mennesker hos Gucci, der har fået lidt hudhjælp fra foundation.

Du troede, du havde fundet den perfekte foundation, indtil du prøvede denne her...

Nu kan huden få både pleje og naturlig glød på én gang med de nye hybridfoundations. De kommer tilmed i så mange farver, at der – endelig – med garanti er én, der matcher.

Du gad ærlig talt godt, at din hud opførte sig som det sprøde morgenlys udenfor vinduerne, som i øvrigt trænger til at blive pudset.

Tak til skønhedsbranchen, som igen har gjort det muligt at springe over, hvor gærdet er gået i stykker og viser dig genvejen til strut og et dugfrisk skær. Faktisk pibler det frem med løsningsorienterede produkter.

LÆS OGSÅ: Stella Nisreen Kanaan: "Mange begynder at gå efter et skønhedsideal, som er fuldstændigt urealistisk"

Byd velkommen til de nye foundations, som vil forsyne din hud med naturlig, god glød. Men ikke bare det. De vil også tage sig godt af huden og nære den med plejende ingredienser, som ruster den indefra. Men hvad nytter det at smøre farvet creme i ansigtet, hvis den ikke læner sig akkurat op ad din egen tone?

Her har de internationale beauty-brands hørt efter i timen. De har fundet ud af, at der skal mere end seks farver til for at imødekomme enhver hudtone. Og så handler det om påføringsmetoden. Det kræver to trin at få den eftertragtede smidige fornemmelse og det naturlige udtryk frem:

"Først og fremmest skal du have et godt underlag. Masser af fugt og gerne en primer, som udjævner huden og får den til at stråle ud gennem din foundation," fortæller Thomas de Kluyver, som er kreativ direktør bag Guccis makeup.

"Tag dig god tid, når du lægger foundation. Byg den stille og roligt op, arbejd den godt ind i huden, og brug kun den mængde, din hud behøver og kun dér, hvor du har behov for det. Ikke mere. Det er ligesom at male et billede. Det er svært at rette fejlene bagefter."

Selv foretrækker Thomas de Kluyver at bruge en pensel til at lægge foundation på med. Men som med al makeup opfordrer han til, at du skal gøre, hvad der passer dig. Det kan også være med fingrene eller en let fugtig svamp, som får foundation til at lægge sig naturligt og let.

Nok er vandresund hud eftertragtet og heldigvis opnåelig, trekking-type eller ej, armeret med den rette foundation. Men drømmer du om mere, er der en ny tendens, der med stor sandsynlighed kan imødekomme det. De internationale makeupartister går p.t. rundt med highlighter yderst i makeupbæltet og messer "dolphin skin," mens de smører hinanden og modellernes kindben med perlemorscreme.

Huden skal efterligne sommerens og delfinens "jeg er lige kommet op af vandet’"- look med lysfangende, changerende hud. Dup highlighter på kindben, det øverste af øjenlågene og lige over amourbuen på læberne, og tag nu bare den kjole på, og udlev den diva, du jo egentlig er.

LÆS OGSÅ: "Det er næsten, som om du kan mærke, at huden straks får det bedre"

Bedst i klassen

De nye primere og foundations, der giver huden nyt liv med det samme og plejer den indefra.

Gucci.jpg

Gucci Fluide.jpg

Guccis primer lægger sig ultralet på huden, udjævner den med yndefuld spartelmasse og giver masser af fugt. Guccis foundation kan bygges op, alt efter hvor meget dækkeevne, din hud efterspørger. På en skala mellem dewy og mat lægger den sig midt imellem.

Sérum De Beauté Fuide Soyeux Primer fra GUCCI, 400 kr.

Fluide De Beauté Fini Natural Foundation, 40 farver, fra GUCCI, 475 kr.

Elizabeth Arden.jpg

Det er næsten trylleri. Primeren er let som en fjer, men pakket med hyaluronsyre, som giver fugt. Arbejder på at gøre huden spændstig over tid.

Flawless Start Hydrating Serum Primer fra ELIZABETH ARDEN, 325 kr.

Elizabeth Arden 1.jpg

C-vitamin og E-vitamin er sat på arbejde for at gøre din hudtone mere jævn indefra, mens den farvede creme får huden til at arte sig med det samme som efter en solskinsdag. Lover at blive, hvor den skal i 24 timer.

Flawless Finish Skincaring Foundation, 25 farver, fra ELIZABETH ARDEN, 370 kr.

Chanel.jpg

Chanel har sat alle franske kræfter ind på at skabe en serum foundation, som med bittesmå lysreflekterende partikler giver den der glød, som huden drømmer om, mens Chanels Sublimage-formel med gæve antioxidanter hjælper med at opbygge strålende energi. Trænger hurtigt ind og lader huden trække vejret.

Sublimage L’Essende de Teint, 11 farver, fra CHANEL, 1.135 kr.

MAC.jpg

Den gode gamle MAC-klassiker Face and Body Foundation er blevet opdateret, så den er endnu lettere, giver endnu mere fugt og naturligt shine og kommer i flere farver. Akkurat lige så behagelig at have på som en dagcreme.

Studio Radiance Face and Body Foundation, 30 farver, fra MAC, 275 kr.

Clinique.jpg

Cliniques serum foundation får pigmentpletter til at trække sig, plejer og arbejder med at få gløden i gang – også indefra.

Even Better Clinical Serum Foundation SPF 25, 42 farver, fra CLINIQUE, 345 kr.

 

Dior.jpgHighlighteren er fremme i skoene og giver kindben en livgivende omgang perlemor og et let drys glimmer. Den vil så gerne ud at danse.

Nude Luminizer Highlighter fra DIOR, 335 kr.

Se, hvad vi ellers skriver om: Makeup og Skønhed