Hvilken frisure klæder dit ansigt?
SPONSORERET indhold

Se, hvilken frisure der passer bedst til din ansigtsform

Page, langt eller kort hår? Vi har spurgt eksperten og guider dig til, hvordan du finder din ansigtsform og vælger den rigtige frisure.

Af:: Kristian Hindø-Lings Foto: Getty Images
17. mar. 2020 | Mode | Eurowoman

Skal dette være året, hvor du rusker op i de lange lokker med en ny frisure, klipper noget af længderne eller tilføjer et pandehår til din favoritfrisure, du altid vender tilbage til? Så er du kommet til det rette sted.

Læs med her, inden du beslutter dig.

LÆS OGSÅ: Sådan ved du, om kort hår vil klæde dig

Sammen med hårtekniker Sara Sigudardottir fra Wella Danmark har vi set nærmere på, hvilke elementer der som tommelfingerregel gør sig godt til forskellige ansigtsformer.

Derudover har vi kigget forskellige ansigtsformer i sømmene og guider dig her til, hvordan du finder frem til netop din egen ansigtsform, så du ender med at vælge den frisure, som fremhæver dine træk og giver dig det mest harmoniske udtryk.

Sådan måler du din ansigtsform

  • Mål bredden på dit ansigt, hvor dine kindben er højest = A.
  • Mål bredden på dit ansigt, hvor dine kæbeben er bredest = B.
  • Mål bredden på din pande, hvor den er bredest (typisk midt imellem bryn og hårgrænse) = C.
  • Mål længden på dit ansigt fra hårgrænsen og ned langs kanten af din hage = D.

Sådan finder du din ansigtsform

  • Dit ansigt er ovalt, hvis længden (D) er lig halvanden gang af bredden (A).
  • Dit ansigt er rundt, hvis længden (D) er lig eller tæt på bredden (A).
  • Dit ansigt er rektangulært, hvis det er længere (D) end bredden (A).
  • Dit ansigt er hjerteformet, hvis dit ansigt er smalt ved kæbebenet (B) og bredt ved kindbenet (A) og panden (C).
  • Dit ansigt er firkantet, hvis længden (D) er lig eller tæt på bredden (A), men ikke er rundt.
  • Dit ansigt er trekantet, hvis det er bredest ved kæbebenet (B) og smallere ved kindben (A) og pande (C).

Jennifer Aniston fremhæver sit ovale ansigt med længder, der omkranser ansigtet uden at skjule det.

Oval ansigtsform

Den ovale ansigtsform anses for at være den mest harmoniske og karakteriseres ved en afrundet hårgrænse og en kæbelinje, der er lidt smallere end kindbenene.

Do’s: Hvis du er udstyret med en oval ansigtsform, er du heldig, for så passer de fleste frisurer til dig. Eksperimentér og få en kort frisure, en skarp page eller behold dit lange hår – alle hårlængder klæder det ovale ansigt, men du vil se allerbedst ud med en frisure, hvor håret er trukket bort fra ansigtet, så du fremhæver din ansigtsform.

Don’ts: Undgå frisurer, der skjuler dit ansigt som et tungt pandehår eller totter, der styles ind mod ansigtet.

Frisure til ansigtsform

Topmodellen Gigi Hadid giver hendes runde ansigt kant med en skarp page.

Rund ansigtsform

Det runde ansigt er kendetegnet ved en rund hårlinje og afrundet hage og er bredest ved kindbenet.

Do’s: Hvis du har et rundt ansigt, skal du have fokus på at skabe volumen på toppen og mindre omkring kinderne. Det vil klæde dig med en lidt rodet page, langt eller skulderlangt hår. Pandehår med lidt længde, som trækkes til den ene side, fungerer også godt til en rund ansigtsform. Mellemlange frisurer, med en lige kant som en markant page under kæbelinjen, vil også hjælpe med at bryde den runde form, og langt hår vil få ansigtet til at fremstå mere ovalt.

Don’ts: Undgå runde frisurer, tilbageskrabet hår, længder og etager, der slutter ved kindbenet, da det vil bidrage til det runde udseende. Pandehår bør også undgås, da det vil mindske ansigtet.

Gwyneth Paltrow giver fylde til sit rektangulære ansigt med en mellemlang afrundet frisure med sideskilning.

Rektangulær ansigtsform

Et rektangulært ansigt er aflangt og smalt med cirka samme bredde over pande, kindben og kæbe samt tendens til en smal hage og høj pande.

Do’s: Hvis du har et aflangt ansigt, vil det klæde dig med en kort eller mellemkort frisure med volumen og tekstur omkring kæbelinjen. Etager i længderne er ofte velegnet, da det bryder formen på ansigtet, hvor korte og mellemlange frisurer med fylde i siden, lokker af pandehår i sideskilning eller etager også vil balancere længden af ansigtet og gøre det mere harmonisk. Tilbageskrabet hår fungerer også godt.

Don’ts: Undgå alt for langt hår, da det vil få dit ansigt til at virke endnu længere og kræve, at du øger volumen for at kompensere for den ekstra længde. Ligeledes bør du undgå en skarp midterskilning, hvis du har en længere frisure.

Helena Christensen får fylde til den hjerteformede hage med sit mellemlange bølgede hår med blødt pandehår.

Hjerteformet ansigtsform

Det hjerteformede ansigt er bredest ved kindben og hårlinje og spidser ned i en lille og fin hage.

Do’s: Page eller mellemlangt hår som giver fylde til den smalle kæbe og eventuelt et par lange bløde lokker som pandehår til at opbløde de bredere tindinger. Lange, bløde længder med masser af fylde fungerer rigtig godt til din ansigtsform.

Don’ts: Undgå korte frisurer med for meget fylde på toppen, som vil få den nederste del af ansigtet til at se endnu smallere ud. Herudover skal du også undgå skarpt, lige pandehår, da det vil skabe disharmoni i dit ansigt. Hvis du gerne vil have pandehår, så tænk i længder og sørg for at trække det til siden.

Demi Moore får et mindre kantet ansigt med bløde lokker omkring ansigtet.

Kvadratisk ansigtsform

Det kvadratiske ansigt har en markant og kantet kæbelinje og en tilsvarende kantet hårlinje.

Do’s: Volumen og forskellige længder fungerer generelt godt til en firkantet ansigtsform, da det bryder dine skarpe ansigtstræk. Der er mange frisurer, som fungerer til denne ansigtsform, og du skal tænke på tekstur og forskellige længder, for du kan bære det meste – kort som langt. Korte frisurer med rundt fylde omkring hovedet, mellemlangt hår, der er længere end kæbelinjen, og lokker af pandehår med side- eller midterskilning vil opbløde den kantede form.

Don’ts: Du skal helst undgå helt lige pandehår og en skarp page, der slutter ved kæbelinjen, da det kan få dine træk til at se for markante ud. Undgå langt, glat hår og lige pandehår, som fremhæver den kvadratiske kæbelinje samt alle klip, der slutter ved kæben.

Olivia Wilde bruger sine krøller til at give masser af fylde, så ansigtsformen bliver mere harmonisk i forhold til den brede kæbe.

Trekantet ansigtsform

Det trekantede ansigt er omvendt af det hjerteformede med en markant kæbe, der er bredere end kindbenene.

Do’s: Korte frisurer med masser af etager og fylde på toppen – men med en tætklippet nakke – vil balancere den markante kæbelinje. Gør midterpartiet mere bredt ved at trække håret bag ørene, så øjnene kommer i fokus eller klip et bredt pandehår.

Don’ts: Undgå langt glat hår og hår, der er delt på midten, da de fremhæver kæben. Vil du gerne have langt hår, er det mest harmonisk, hvis det er samlet i nakken, så kæben synes smallere.

God tur til frisøren, og held og lykke herfra!

Anbefalet til dig