Louise Dorph Houvenaeghel
SPONSORERET indhold

Louise Dorph Houvenaeghel: Derfor bruger jeg botox og fillers

Hvorfor er det ”forbudt” at få glattet rynkerne, når vi gerne må blege hår og tænder? Boligeksperten Louise Dorph Houvenaeghel vil gerne være med til at nedbryde tabuet omkring kosmetiske korrektioner. Her fortæller hun om, hvorfor hun pynter på naturen med bl.a. botox og fillers.

Af:: Mette Bennike Foto: Jacqueline Fluri
04. jan. 2017 | Mode | ALT for damerne

– Er det ikke lidt sådan, at hvis vi som kvinder begynder at se ældre ud, så er omverdenens uudtalte reaktion, at vi er ved at blive nogle gamle nogen. Men hvis vi omvendt gør noget ved det med f.eks. restylane og botox, så er vi desperate.

Louise Dorph Houvenaeghel vil gerne fortælle om sin egen brug af restylane og laser for at være med til at nedbryde noget af den dobbelthed og uærlighed, der omgærder skønhedskorrektioner. For mens det tilsyneladende er helt o.k. at blege tænder og hår, oplever hun, at det stadig er "forbudt" at glatte rynkerne.

– Det er jo derfor, mange holder det hemmeligt, siger Louise, der synes, at tabuet og tavsheden omkring skønhedsoperationerne er med til at skævvride vores skønhedsidealer. Fordi offentlige personer og rollemodeller udfordrer vores selvopfattelse.

– Måske kigger man på en jævnaldrende studievært i tv og undrer sig over, hvordan hun kan se sådan ud. Det er derfor, jeg gerne vil forklare, at der nogle gange er en grund til, at vi ser ud, som vi gør. Hvis man er ærlig omkring, at man har fået lavet nogle ting, så det det bare sådan, det er. Så kan folk tage stilling.

 

LÆS OGSÅ: 9 serummer, der redder din hud

– Jeg er ikke sikker på, at jeg ville få lavet de her ting, hvis jeg boede på landet og passede min gård og mine får. Det har noget at gøre med den eksponering på tv. Og ja, det at andre offentlige personer får lavet skønhedsindgreb kan måske nok blive lidt et pres. Hvis man lever af at stå frem, bliver man selvfølgelig mere opmærksom på, hvordan man ser ud. Et af de øjeblikke, hvor jeg pludselig opdagede, at jeg så træt ud, var, da jeg så mig selv på tv.

Louise har kun fået få behandlinger med restylane og botox, første gang for fem-seks år siden, og dengang handlede det mest om at slette de synlige spor af en skilsmisse.

– Da jeg blev skilt fra mine yngste børns far, var jeg i en periode mere bekymret end normalt – og det var på det tidspunkt, jeg fik restylane i den dybe fure mellem øjenbrynene. Det var rigeligt, at skilsmissen havde sat sig spor inden i mig – jeg havde ikke lyst til, at det også sad udenpå. Det er ikke, fordi man ikke må se ked ud af det – at man skal have en Instagram-facade. Men det er ærgerligt, hvis ansigtet har beholdt furerne, når man er blevet glad igen. Jeg er et ret positivt menneske, og derfor har jeg svært ved at forbinde mig med de synlige tegn på, at livet har været hårdt. Derfor er det så smart, at man kan få lavet små justeringer. Jeg gør det ikke, for at andre skal tænke, at jeg ser yngre ud. Det er vigtigt, at man beholder sin naturlighed. Jeg har mange rynker, som jeg er enormt glad for, og som er et tegn på, at jeg har leget og grinet helt vildt meget i mit liv. For mig er Lone Hertz en af de smukkeste kvinder. Hun smiler med hele ansigtet.

Efter en hård periode, arbejdsmæssigt og privat, er Louise lige nu i gang med en laserbehandling, der fj‡erner mørke rande og strammer op under øjnene. Og så har panden fået en opstrammer med botox.

– Faren er, at man kan blive fartblind: Pludselig ser man ikke selv længere, hvad det gør ved en. Derfor har jeg aftalt med en veninde, at hun skal sige til, hvis det pludselig bliver for meget, og jeg ikke ligner mig selv længere.

LÆS OGSÅ: 9 makeup-tips, du ville ønske, du havde fået noget før

LÆS OGSÅ: “Jeg er vildt imponeret over effekten af dette produkt”

LÆS OGSÅ: “Denne concealer dækker mørke rande og træthedstegn mest effektivt”