Lykke Lind Thomsen

Foto: Per Arnesen Skønhed ifølge Lykke Lind Thomsen.

Skønhed ifølge...

"Da jeg var yngre, tænkte jeg ikke så meget over at pleje min hud"

Lykke Lind Thomsen arbejder hver dag med film, og det har måske vaccineret hende mod det evigt unge Hollywood-ideal. Hun glæder sig i stedet over sin egen alder, yoga, havbade, naturlig skønhed og økologiske produkter.

Min morgenrutine består altid af... et brusebad, en let makeup og en stor varm kop earl grey-te. Uden te kommer jeg ikke ordentligt fra start. Mindst én gang om ugen året rundt består den af et koldt havbad. Jeg vinterbader sammen med en god veninde, og indimellem er der tid til en kop te på badebroen, hvor hele verdenssituationen bliver vendt.

At pleje min hud betyder... mere og mere for mig efterhånden, som jeg bliver ældre. Jeg har en lidt sart hud, og derfor sværger jeg generelt til produkter uden parfume eller for mange kunstige ingredienser. Da jeg var yngre, tænkte jeg ikke så meget over at pleje min hud, men efter jeg er blevet ældre, prioriterer jeg det hver dag. Jeg er utrolig glad for Rudolph Cares ansigtssolcreme i sommerhalvåret til at beskytte huden. Jeg renser altid huden grundigt om aftenen og afslutter med en kølig mist og en god ansigtsolie og øjencreme.

Jeg lægger makeup... inden jeg går ud ad døren om morgenen. Jeg har stort set altid mascara, neglelak og lipgloss på. Makeup skal helst se naturligt ud og fremhæve ens gode sider. Til vigtige møder eller større præsentationer bruger jeg Tromborgs mineralfoundation og markerer øjnene og brynene lidt tydeligere. Jeg bruger mange timer på at sidde i en biografsal, hvor luften er tør, så generelt er en god dagcreme og håndcreme med masser af fugt uundværlige. Til fest må den gerne få gas med rød læbestift, mørke øjne og blush på kindbenene.

Jeg plejer mit hår med... Avedas hårprodukter, som jeg har brugt i 15 år og er fuldkommen vild med. Hver gang jeg forsøger mig med andre produkter, vender jeg altid tilbage.

Hvis min hud ikke arter sig, er mit trick at bruge... en afslappende maske eller en creme med aloe vera. Det hjælper på alt fra udslæt til en solskoldet hud.

Det bedste skønhedstip, jeg har fået... fik jeg af en veninde, der er makeupartist, og det var at huske at drikke masser af vand og spise de sunde olier fra bl.a. mandler og avocado. Lige meget hvor dyre cremer og plejeprodukter man køber, bliver huden aldrig smukkere end den pleje, den får indefra. Derfor var hendes gode tip at starte dagen med et brusebad både udenpå og indeni. Jeg husker det ved at have et glas stående på badeværelset ved siden af tandbørsten.

Den alder, jeg har nu er... hverken ung eller gammel. Jeg har det godt med min alder, men jeg kan mærke, at kroppen ikke har den samme styrke, som da jeg var yngre. Jeg får hurtigere skader og skavanker, når jeg dyrker motion. Der skal en større indsats til for at holde formen, og jeg er mere bevidst om, hvor vigtigt det er at prioritere kost og motion i en travl hverdag end for bare ti år siden.

Nutidens skønhedsideal er... meget broget. Der er både en retning, hvor kvinder på 60 helst skal ligne kvinder på 20, og hvor udseendet bliver unaturligt og bearbejdet. Jeg arbejder med film, og vi har vænnet os til at se på Hollywoodskuespillere, der ikke rigtig bliver ældre og får rynker. Heldigvis er der også den anden tendens, hvor det sunde og naturlige skønhedsideal fylder mere og mere. Jeg tror på, at hvis vi husker at smile til os selv og til verden, så kommer skønheden helt automatisk. For mig er de smukkeste ansigter dem, hvor man kan se spor af et levet liv med en masse smil og latter.

Jeg føler mig smukkest... efter otte timers søvn, er kørt til vandet og lige er kommet op i morgensolen efter et koldt havbad. Så stråler energien og glæden ud af mig.

Lykke Lind Thomsens favoritter:

lykke-lind-thomsen1.jpg

Glød til efteråret 

Forår og efterår sværger jeg til Rudolph Cares A Hint of Summer. Med et par dråber i ansigtscremen får huden en skøn glød. A Hint of Summer, Rudolph Care, 345 kr.

lykke-lind-thomsen2.jpg

Hverdagsfavorit 

Hand Relief, Aveda, 69 kr.

lykke-lind-thomsen3.jpg

Lavendelolie til hele kroppen 

Jeg ville nødig undvære Tromborgs kropsolie med lavendel. Den har en smart pipette, der gør, at den ikke løber ud, hvis man rejser med den. Olien suges hurtigt ind i huden og efterlader ikke en fedtet overflade. Lavendelolie virker beroligende, så jeg bruger den tit på benene og armene, inden jeg skal sove. Aroma Therapy Body Oil Lavender Vanilla, Tromborg, 400 kr.

lykke-lind-thomsen4.jpg

Fri for fedtede lokker 

Da jeg har kort, fint hår, skal det ikke vaskes mere end hver anden dag, så jeg kombinerer Avedas Pure Abundance Volumizing Shampoo med deres saltvandsspray for at give fylde og bruger Shampure-tørshampooen for at undgå, at håret fedter. Shampure Dry Shampoo, Aveda, 240 kr.

lykke-lind-thomsen5.jpg

 

Den fine foundation 

Jeg bruger den gode mineralfoundation fra Tromborg inden vigtige møder og som base under en festmakeup. Mineral foundation, Tromborg, 380 kr.

lykke-lind-thomsen6.jpg

 

Den foretrukne fodcreme

Avedas fodcreme er uundværlig. Den dufter godt, fedter ikke og plejer fødderne effektivt. Jeg har prøvet mange forskellige produkter til tørre fødder og vender altid tilbage til Avedas Foot Relief. Foot Relief, Aveda, 219 kr.

Dette billede er smukt for mig…

lykke-lind-thomsen7.jpg

... fordi det er taget en tidlig morgenstund, hvor verden endnu ikke er stået op, og jeg lige har dyrket yoga og fået min morgendukkert. Et andet vigtigt frirum for mig – udover biografen.

Om Lykke Lind Thomsen:

Lykke Lind Thomsen er direktør i Biografklub Danmark, inkarneret filmelsker, og så er hun med til at håndplukke de film, medlemmerne kan se i biografen netop nu. Hun er gift og mor til en søn på 10 år og en bonusdatter på 20 år.

Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed ifølge..., Skønhed, Hud, Hudpleje og Makeup