Mette Helena Rasmussen

Foto: Luka Roné Kom indenfor i Mette Helena Rasmussens klædeskab.

Tv-vært Mette Helena: Selv os med korte ponystænger får de smukkeste ben i dem

Mette Helena Rasmussen, 39 år, er optaget af secondhand, 80’er-fashion og stærke farver. Få et smugkig ind i hendes klædeskab, hvor skulderpuder, kjoler og voluminøse øreringe er en del af hverdagsgarderoben.

Stil

"Farverig 80’er-fashion med et lidt ildelugtende touch af tysk armsved." 

Favoritdesigner

"Margaretha Ley for Escada. Hun var modig og dekadent med sine farver og mønstre. Hun forstod kvindekroppen, og hun fremhævede taljen i alle sine snit. Hun sørgede for ekstra skulderpuder, der kunne kompensere for eventuelle taljer, der måtte være blevet væk. Jeg er også vild med YSL og har spottet en del vintagetøj på Etsy, som jeg drømmer om at få råd til. Og plads til." 

Hverdag

"Lille quiltet jakke med brede skuldre, nederdel, farvede strømpebukser og flade sko. Og så hader jeg at fryse, så jeg har ofte en tynd mohairtrøje på under. Jeg er glad for By MarMars og Bruuns Bazars langærmede, tynde uldbluser." 

sæt_og_kjole.jpg
Secondhandkjole og sæt fra Escada.

Fest

"Jeg har næsten altid kjole på og lidt hæl. Og et par kondisko i et stofnet. Til min datters konfirmation i sensommeren vovede jeg mig dog i en gammel sort 80’er-buksedragt fra min ungdom. Jeg er blevet vild med skinnende, næsten gennemsigtige strømpebukser. Jeg finder dem ofte billigt i genbrugsbutikker, men sværger til Kunerts nylonstrømper. Gerne i hvid og den der mormorbeige. Med hensyn til festsko tager jeg mig sammen og tager et par højhælede sko på fra Ganni. Det var faktisk en af mine følgere på Instagram, der sendte mig et par brugte koboltblå højhælede sko fra Ganni, som, hun mente, lige var mig. Og det var de!" 

Mest & flest

"Koboltblå kjoler, silkeskjorter, quiltede Escada-jakker og strømpebukser i alle tænkelige farver. Jeg ejer ikke et par jeans. Til gengæld har jeg utrolig meget gymnastiktøj fra Eyda, Mare og Ikaika, og det motiverer mig at have noget tøj på, jeg føler mig godt tilpas i." 

Igen & igen

"Fatal Dress-kjolerør fra Wolford og strømpebukser fra Kunert. Jeg kan ikke anbefale Kunerts strømpebukser nok! De holder næsten evigt, og man får de smukkeste ben i dem. Selv os med korte ponystænger. Skal det være farvede strømpebukser, kan jeg godt lide Calzedonia og Sneaky Fox." 

Læs også: Kunstner og Bagedyst-vinder Frederikke Legaard: "Den får alle til at ligne en million"

blå.jpg
Yndlingsfarven er blå! Øreringe fra Eshvi og Caia of Sweden. Beauty fra YSL

Butikker

"Jeg kan finde masser af fint, brugt tøj i Kirkens Korshær, Røde Kors osv., men jeg holder også meget af at kigge hos secondhandbutikker på f.eks. Instagram."

Undertøj

"Jeg har opdaget Andres Sarda hos Anne Sax Lingerie, og nu behøver jeg næsten ikke eje andet. Jeg er nu også rigtig glad for Marie Jo og bodystockings fra Underprotection." 

Sko

"Til hverdag går jeg i sneakerss fra Via Vai og Ecco. Til fest kan jeg godt lide sko fra Notabene, mine blå højhælede fra Ganni eller mine sorte Escada-sko. Om sommeren er jeg til mine orange stiletter fra Emma Go Shoes og mine blå sandaler fra Brunate, som man går fantastisk i." 

bomuldsfrakke.jpg
Bomuldsfrakke fra Vibeke Scott og tasker fra Aiayu.

Smykker

"Jeg elsker øreringe. Så store og lange som muligt. De kompenserer lidt for min manglende hårpragt. Jeg er vild med øreringe fra Eshvi, Caia of Sweden og Enamel."  

Tasker

"Jeg har en del forskellige mindre, blå tasker, som jeg bærer cross body, og en masse uundværlige net. Mine tasker er fra Naledi og Aiayu." 

Altid i tasken

"Mundbind fra Samt Masks, nøgler, rejsekort, dankort og telefon. Jeg går ingen steder uden min telefon. Og læbestifter." 

Læs også: Stephanie Gundelach: “Jeg spår den lang levetid i mit klædeskab”

Jakker.jpg
Den korte jakke er et evigt hverdagshit i Mette Helenas garderobe. Her fra yndlingsmærket Escada.

Shopping

"Jeg shopper oftest, når jeg er på ferie – eller når jeg ligger i min seng om aftenen og surfer på Etsy efter nye vintagefund. Jeg leder efter brugt tøj, jeg ikke kan undvære. Og jeg sælger det gerne igen, når jeg så godt kan undvære det alligevel." 

Største samling

"Escada, Escada, Escada. Tøj fra Escada passer perfekt til min type kvindekrop." 

Mette_Helena_2.jpg
Mette Helena i en jakke fra Escada og kjole fra Sasha La Mer.
vintageskjorter.jpg
Vintageskjorter.
Sko.jpg
Sko fra Ganni og Emma Go Shoes.
sort_jakke.jpg
Jakken er vintage og T-shirten fra Echte.
Mette_Helena_1.jpg
Kjolen er et fund, som Mette Helena har gjort på Etsy, som er hendes yndlingssted at kigge efter secondhand
bronzer_øreringe.jpg
Mette Helena er en sucker for store øreringe. Her er et par fra Caia of Sweden. Beauty fra Clinique, Estée Lauder og Mac Cosmetics.

Om Mette Helena Rasmussen:

Mette Helena Rasmussen, 39 år, medstifter af Kunstsalonen, ejer af Retro Villa, boligstylist, kunstner, tv-vært og influent på @Kunstsalonencom, @mettehelena og @retrovilla. Bor i en herskabslejlighed på Amagerbro i København med sine to børn. Her er hun i et sæt fra Escada og sko fra Ganni.

Se, hvad vi ellers skriver om: Tøj, Interview og Kvinder du skal kende