Miss England

Foto: Getty: Arkivfoto fra tidligere konkurrence

Miss England deltager fravalgte dette – og nu går hendes historie verden rundt

Engelske Melisa Raouf er den første i konkurrencens historie, som deltager uden pudder, blush og øjenskygge.

Vi er vant til at se dem defilere rundt på scenen i alt fra badetøj til selskabskjole. Ikke et hårstrå sidder forkert, og makeuppen er fejlfri. Skønhedskonkurrencer kan dele vandene, og nogen mener ligefrem, at de er et levn fra fortiden, men nu har en Miss England-deltager valgt at gøre noget, som er helt i tidens ånd anno 2022.

Som den allerførste deltager nogensinde i Miss-konkurrencens 94-år lange historie valgte 20-årige Melisa Raouf at droppe al makeup til de netop overståede indledende runder i Miss England 2022-konkurrencen.

"Det betyder meget for mig, da jeg føler, at mange piger bruger makeup, fordi de føler sig presset til at gøre det. Men hvis man føler sig smuk i sin egen hud, skal vi ikke tvinges til at dække vores ansigt med makeup. Vores fejl gør os til dem, vi er, og det er det, der gør hvert individ unikt," sagde Raouf i et interview med den britiske avis Independent ifølge CNN.

Læs også: Annemette Voss om særligt godt skønhedstip: "Man ligner lidt en glaseret skinke, men det virker bare"

Fravalget af makeup går hånd i hånd med, at der de seneste år har været flere kendte kvinder, som netop har droppet makeuppen for at vise deres naturlige look. Det har de bl.a. gjort med billeder, som de har postet på Instagram, som et modsvar til de sociale mediers forherligelse af det ’perfekte’ look.

Melisa Raouf uddyber sit fravalg med, at hun begyndte med at bruge makeup i en ung alder, men at hun aldrig har følt, at hun levede op til de gængse skønhedsstandarder. Men for nylig besluttede hun, at hun er smuk, som hun er, og derfor valgte hun at konkurrere uden makeup.

Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed og Makeup