Proenza Schouler

Foto: Getty Images Skal du prøve Proenza Schouler nye duft?

Proenza Schouler parfume

Sådan dufter Proenza Schouler

New Yorker-brandet Proenza Schouler har skabt en parfume, som kan flytte dig til et sted langt, langt mod vest, ud i den rå natur. Vi mødte de to designere, Jack McCollough og Lazaro Hernandez, i London, hvor de fortalte, hvorfor vi bør plante os selv i ørkenen og bestige bjerge.

Rå klipper og bjerge, der takker sig gennem landskabet. Bække, der risler, vandfald, der bruser. Sol til næsen og sprød luft til lungerne. Det er naturen, og den kan du godt gå hen og glemme, når næsen er begravet i smartphonen, der viser vej til næste møde og minder om alt det, du i øvrigt også har glemt.

Det er de to designere bag Proenza Schouler, Jack McCollough og Lazaro Hernandez, klar over. Derfor sætter de nu med deres første parfume fokus på naturen i dens reneste form. Duften er opkaldt efter delstaten Arizona, der bl.a. er nabo til New Mexico, Californien og Nevada, og byder på ørken, kaktusser, kløfter og floder. Med et sprøjt og et snif af flakonen giver Proenza Schouler nu mulighed for at flygte fra den uendelige to do-liste til et sted far, far away.

LÆS OGSÅ: Veronika Heilbrunner: "Det var en drøm, der gik i opfyldelse"

Jack McCollough og Lazaro Hernandez, som er partnere både i modehuset og i privaten, fik inspirationen til duften, da de var på roadtrip i det vestlige USA et par år tilbage, hvor de blev tryllebundet af alt det, storbyen ikke er. For et døgn siden landede de i London, hvor de nu sidder i en rokokosofa og drikker kaffe af papirtynde porcelænskopper. Vi er i det hippe hotel Chiltern Firehouse, der er så meget på forkant, at Kate Moss allerede for fem år siden satte tænderne i en avokadomad her. Jack og Lazaro virker en anelse malplacerede i den forfængelige sofa. De er kendt for deres stringente kreationer med skrædderdetaljer, inspireret af moderne kunst. Måske er det derfor, de fniser som to skolepiger. Måske er det, fordi de er benovede over endelig at kunne vise verden, hvad de har brygget på i to år.

Hvorfor har I været så optaget af at indkapsle naturen?
– Vi har alle brug for eskapisme. Det erfarede vi, da vi tog på denne her roadtrip, lige efter vi havde afholdt et af vores shows. Vi tog på opdagelse, kørte rundt på må og få og forsøgte at koble af, også bogstaveligt talt, for der var intet internet. Vi fik fornemmelsen af at have opdaget noget, en slags universel energi, siger Jack.

– Vi talte meget om, hvad romantik og eksotisme betyder for os i dag. Det er jo i virkeligheden at slukke for teknologien og skrue ned for hverdagspresset. Tage et sted hen, hvor du kan glemme alt og komme tættere på naturen og sig selv, siger Lazaro.

– Den ultimative frihed i dag er en verden uden information, i hvert fald for en stund, siger Jack.

LÆS OGSÅ: Skaberne bag Saks Potts: ”Tøj skal ikke tages så alvorligt”

– Mens vi var derude vestpå, besøgte vi alle de her stenbutikker, hvor vi samlede mineraler og krystaller fra området som inspiration til flakonen. Det er altså ikke kun duften, der tager udgangspunkt i naturen, siger Jack.

I bor i New York, langt fra den vilde natur. Hvad er den bedste duft, I kan finde i New York?
– Min seng, siger Lazaro.

– Når vi kører væk fra New York og op til vores hus på landet og har vinduerne rullet ned. Det er i hvert fald ikke duften af subwayen, siger Jack.

Se, hvad vi ellers skriver om: Parfume og Design