Anna Waller Andrés
SPONSORERET indhold

Anna Wallers Andrés: “Der er så meget, jeg ikke ønsker, at min niece skal vokse op med”

Hun står tidligt op og nyder lyden af den stille by og en Moccamaster, der brygger dagens første kaffe. Kreativ direktør Anna Waller Andrés beundrer kvinder med en no bullshit-attitude, er træt af umulige skønhedsidealer og glæder sig over, at hun bedst kan lide sig selv helt uden makeup.

Af: Sine Gerstenberg Foto: Privat og PR
06. sep. 2022 | Mode | ALT for damerne

Min morgenrutine består af… at stå tidligt op, helst kl. 6.10, og sætte en stor kande kaffe over som det første. Jeg elsker lyden og duften fra min Moccamaster, og at der er stille ude på gaderne. Nogle dage løber jeg om morgenen, og andre dage slapper jeg af og tager de fleste emails tidligt fra morgenstunden. Jeg er et udpræget morgenmenneske, så jeg kan virkelig nå meget inden kl. 8.30.

At pleje min hud betyder… ikke så meget for mig. Eller det betyder måske mest ikke at have eksem og allergi. Jeg ville ønske, det betød mere. Jeg har købt mange tørbørster, gua sha-sten og ansigtsmasker, men intet er nogensinde blevet en rutine for mig. Jeg har meget sensitiv eksemhud, så for mig handler det mest om at finde ud af, hvilke produkter jeg kan tåle og ikke tåle.

Jeg lægger makeup… når jeg gider, og hvis jeg skal ud. Min hverdagsrutine er meget basic. Jeg har mange dage uden makeup, og ellers bruger jeg bare mineralsk pudder og mascara. Men jeg kan egentlig bedst lide mig selv uden makeup.

LÆS OGSÅ: "I mine øjne skal vi omfavne alle de små 'uperfekte' livs- og aldringstegn meget bedre, end vi gør i dag"

Jeg plejer mit hår med… ingenting. Jeg har sådan lidt tyndt og krøllet hår, som igennem mange år er blevet solgt så mange slags skum, voks og shampoo, men intet har været så effektivt som at lade det være i fred. Jeg har fulgt principperne en smule i the Curly Girl Method, hvor jeg ikke putter noget som helst i krøllerne og lader håret tørre i en T-shirt. Det virker for mig.

Hvis jeg kunne sige en ting til mine medsøstre, ville det være… at vi står over for en megastor opgave i at elske os selv i en verden, som hele tiden fortæller os, hvorfor vi ikke burde elske os selv og føle os gode nok, som vi er og ser ud. Hele betingelsen for skønhedsindustrien er, at vi som udgangspunkt ikke er gode nok, men at det kan løses ved at ændre udseende. Det, synes jeg, er så træls.

Den bedste duft for mig er… Escentric Molecules-parfumen. Det er jo så vildt, så godt folk dufter med den på. Og så er der ikke meget, som slår duften af en forårsdag, hvor det lige har regnet.

LÆS OGSÅ: "Jeg har haft den samme makeuprutine siden gymnasiet"

Når jeg skal have smilet frem, lytter jeg til… alt reggaeton, faktisk, fordi det sender mig til Latinamerika. Lige for tiden er det især Pareja del Año med Sebastián Yatra og Myke Towers.

Det bedste skønhedstip, jeg nogensinde har fået… fik jeg i en talk fra en amerikansk kvinde, og det var at vaske dit ansigt hver aften. Hun sagde: ”Girl, wash your face!” Det budskab handlede lige så meget om at tage sig selv seriøst, som det handlede om at holde fast i rutiner, som er gode for din hud.

Hvis jeg kunne give mit unge jeg et skønhedsråd… ville det være at slappe lidt af med øjenskyggen og mascaraen. Vi har vist alle billeder af vores unge jeg, som ønskede at se så moden og unik ud, og som så måske eksperimenterede lige lovligt meget med makeup. Ligesom det afsnit af ”Skam”, hvor de skal til fest og bare har alt for meget blå øjenskygge på.

LÆS OGSÅ: "Uanset hvor lækker du er, vil dit udseende ændre sig med tiden"

Det sted, jeg er i livet, netop nu er… godt. Jeg elsker at blive ældre og slappe mere og mere af. Jeg arbejder hen imod at nyde 40'rne endnu mere end nogen anden periode. Jeg synes, der er så sindssygt mange kvinder, som jeg ser op til, som er ældre, cool, no bullshit, sjove, sexede og kloge. De er ligesom færdige med tyvernes eksistentielle kriser og tredivernes stress over familiedannelse og designerstole.

Nutidens skønhedsideal er... eddermame tough. Men det har det jo været for kvinder igennem alle tider. Der har bare været skiftende idealtyper. Der er så meget, jeg ikke ønsker, at min niece skal vokse op med – som diætkulturen for eksempel. Tænk hvis en dobbelthage altid havde heddet smilehagen. Det havde gjort en stor forskel.

Anna Waller Andréss favoritter:

youngblood.jpg

Den eneste makeup

Youngblood mineralsk pudder er det eneste, jeg bruger som makeup. Den dækker let og er ikke tillukket. Jeg føler, at min hud stadig kan ånde. Loose Mineral Foundation, Youngblood, 375 kr.

origins.jpg

Glød og faktor

Denne creme har en god solbeskyttelse med spf 40 og giver samtidig en fin glød. GinZing EnergyBoosting Creme, Origins, 285 kr.

a-derma.jpg

Bedste creme

Det her er uden sammenligning den bedste creme til eksem og sensitiv hud. Exomega Creme, A-Derma, 265 kr.

Weleda.jpg

En duft af helsekost

Weleda Skin Food er den lækreste, tykke creme til alt; både når jeg tørrer ud i løbet af dagen eller til natten. Og så dufter den lidt ligesom en helseforretning, så man føler nærmest, man er sund bare ved at tage den på. Skin Food, Weleda, 140 kr.

carmex.jpg

Hverdagsfavorit

Læbepomade, Carmex, 30 kr.

Anbefalet til dig