Ida Tietgen Høyrup
Foto: Privat

VILA Talent Awards 2018

”Jeg forsøger at holde begge ben på jorden, men det føles uvirkeligt, og jeg er ufatteligt beæret”

Camilla og Ida hedder de to danske nominerede i VILA Talent Awards, hvor det danske high street-mærke sætter fokus på unge nye talenter.

Vi har alle drømme. Drømme om, hvad vi skal blive, hvordan vi skal blive det, og hvor det vil føre os hen. Det kan være drømme om at blive sangerinde, eje en bagerforretning, eller måske blive USA’s første kvindelige præsident.

LÆS OGSÅ: Laura Christensen: "Jeg tror først, det gik op for mig, hvad en forside betød, da den hang på bustoppestederne"

For Camilla Demant Dreyer og Ida Tietgen Høyrup er det drømmene om at leve af hver deres hobby – Camilla vil være designer og Ida fotograf, og netop disse drømme bliver gjort mulige for første gang nogensinde med VILA Talent Award. VILA Talent Award er VILAs internationale jagt på ekstraordinære talenter, hvor de finder en heldig vinder i hver kategori – altså, en ekstraordinært dygtig designer og en skarp modefotograf.

”Det var ret uventet, og det kom derfor som en kæmpe overraskelse at blive nomineret,” siger Camilla Demant Dreyer der skal bevise sit værd mod otte andre internationale designere og kæmpe for, at det bliver hende der vinder. Hvis hun vinder, får hun sin kollektion produceret og solgt i VILA-butikker i hele Europa, og modtager derudover en præmie på 5.000 EUR for kollektionen.

”Jeg forsøger at holde begge ben på jorden, men det føles uvirkeligt, og jeg er ufatteligt beæret. Design og æstetik kan hurtig blive abstrakt på papiret, derfor føler jeg, at det jeg har kreeret bliver bekræftet, da VILA heldigvis kunne visualisere mine designs til noget realiserbart. Det er et godt incitament, jeg får lyst til at lave mere. Det er en kæmpe motivationsfaktor.”

Også Ida Tietgen Høyrup, der kæmper mod 8 andre internationale fotografer om chancen for at skyde den vindende designernomineredes kollektion i en af Europas modehovedstæder, samt modtage en pris på 5.000 EUR, er beæret:

”Det er en ære at være fotografen, som VILA har udvalgt til at repræsentere Danmark. Jeg føler mig heldig over at få denne mulighed, og jeg håber, at jeg vinder internationalt,” siger Ida Tietgen Høyrup, der har fotograferet i mange år og blandt andet arbejdet som fotoassistent under den anerkendte fotograf, Lachlan Bailey.

”Jeg forbedrede mine færdigheder markant herigennem, og samtidig var det at bo i New York en måde, hvorpå jeg kunne møde og fotografere en masse nye steder og mennesker. Mine oplevelser i New York har gjort meget for mine fotografiske evner og min tilgang til faget,” siger Ida Tietgen Høyrup om arbejdet som fotoassistent.

Hvorfor skal disse to danske kvinder, så vinde?

Ja, selvom det kan være svært at svare på sådan et spørgsmål, for konkurrencen er hård.

”Jeg skal vinde, fordi min kollektion er gennemarbejdet, og jeg har skabt nogle styles som skubber til grænserne, og som kan udvide målgruppen for VILA. Foruden at være en selvtillidsvækkende og kærkommen cadeau, vil jeg være sikker på, at design er min fremtid, hvis jeg er vinderen af VILA TALENT AWARDS,” siger Camilla Demant Dreyer.

Ida Tietgen Høyrup omtaler, sin ”nye vinkel på mode fotografi,” som sit stærke kort:

”Min stil er influeret af gadefotografi, og hele den autenticitet, som det levede liv fra gaderne tilføjer mine fotos. Jeg elsker de uforudsigelige øjeblikke, som opstår under fotografering, og jeg mener, at stemningen under en skydning skinner i gennem på det færdige fotografi,” siger Ida Tietgen og fortsætter:

”At vinde Vila Talent Awards vil være en fantastisk mulighed for at skabe en komplet fotoserie for et stort brand, og det, at samarbejde med dygtige mennesker inde for modebranchen, ikke mindst den af VILA udvalgte designer, vil ligeledes være en god og spændende mulighed.”

Hvem der vinder bliver offentliggjort i uge 24 og udvalgt ud fra jeres stemmer sammen med stemmerne fra en international jury.

Sådan kommer du ind i branchen

Camilla Demant Dreyers råd til nye designere: ”Mine råd til nye designere, som vil ind i branchen er for det første at skabe et godt netværk. Men vigtigst af alt, må man ikke miste sin integritet, man skal være ihærdig og så skal man have en signatur, så man kan kende sig selv i sit design.”

Ida Tietgen Høyrup råd til nye fotografer: ”Det meste af det jeg har lært, kommer igennem erfaringen med at fotografere – jo mere jeg gør det, jo bedre bliver jeg. Ved at fotografere meget og i mange forskellige sammenhænge har jeg fundet et udtryk, som er mit eget. Der findes mange mennesker som fotograferer, men også mange med samme look og stil - det er så tilfredsstillende at se innovativ og personlig fotostil.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Kvinder du skal kende, Design og Stil