sponsoreret indhold
SPONSORERET indhold

Kan du slå mændene? Tag cyklus-quizzen her

Hvor meget ved du egentlig om den biologiske kvindekrops cyklus; fra længden på en gennemsnitlig cyklus til antallet af deciliter, der blødes? Test dig selv og dine nærmeste i cyklusquizzen herunder.

Af:: Julie Bruun Lund og Amalie Louise Bernitt Foto: Klaus Rudbæk
07. mar. 2024 | Sundhed | ALT.dk

Du kender måske følelsen af at være ekstra irritabel og (selv)kritisk i dagene op til din menstruation. Og ofte går humørsvingningerne hånd i hånd med mavekramper og udpræget træthed.

Når det sker, er det ekstravigtigt, at vi omfavner og forstår os selv – også når det kommer til, hvad der mere præcist sker i vores kroppe i løbet af en cyklus.

Det er dog ikke kun afgørende, at vi selv forstår, hvad der sker – det bør vores omverden faktisk også. For så vil PMS måske ikke længere opfattes som en dårlig undskyld for at være på tværs eller sur "for en sikkerheds skyld".

Dét, der i virkeligheden sker, er nemlig ude af kvindens hænder. I stedet kan vi takke kemiske processer og hormoner, der vælter rundt i kroppen og kan give både fysiske og psykiske gener.

I femte afsnit af dokumentarserien ”Cyklusrevolutionen” tester journalist Josefine Stork derfor tre af de vigtigste mænd i sit liv – hendes far, kæreste og gode ven – for at se, hvor meget de egentlig ved om den biologiske kvindekrops cyklus. Og der er plads til forbedring, kan man vist godt sige…

Nu er det så blevet din tur. For hvor meget ved du om kvindens cyklus? Og hvor meget ved din partner, ven eller forælder?

Test dig selv og dine nærmeste i cyklusquizzen her 👇

Kilder: Ida Axholm og Sundhed.dk

Anbefalet til dig