Mette Bluhme Rieck

Foto: Les Kaner Mette Bluhm Rieck om træning, kost og sund livsstil.

Mette Bluhme Rieck: ”Jeg har det godt, når jeg har overvundet mig selv”

Tv-vært Mette Bluhme Rieck lever en travl hverdag med en to-årig, så hendes træningsvaner inkluderer at gå en omvej hjem og sørge for at løfte ham lige meget med begge arme. Nu er hun klar som special guest star i FIT LIVEs bootcamp i september.

Hvordan holder du dig i form?

"Primært løber jeg rundt efter en to-årig og forsøger at løfte ham cirka lige meget med begge arme, så mine guns bliver symmetriske. Og så forsøger jeg at løbe 5 km cirka hver anden dag – men lad os være ærlige: Det bliver oftest kun til to gange om ugen. Men intentionen er der til mere ..."

Hvad er sundhed for dig?

"Sundhed er at gøre noget godt for mig selv. Og det er ikke altid lig med dét, jeg selv har lyst til at gøre i nuet! Jeg gider f.eks. sjældent ud at løbe. Gider ikke vælge salaten over burgeren. Gider ikke på juicedetox. Men når mit overjeg alligevel gør det, så har jeg jordens bedste følelse i kroppen bagefter. Og den følelse vil jeg gerne holde fast i  den får mig til at føle mig stærk, sund og sej, fordi jeg gør noget godt for mig selv. På den måde bliver det næsten selvforstærkende. Jo sværere det er for dig – jo bedre har du det, når du overvinder dig selv."

Læs også: Natasja Crone: ”For mig er fysisk og mental sundhed svært at skille ad” 

Hvornår har træning og kost gjort en forskel for dig?

"Jeg har dyrket virkelig meget sport i “mine unge dage”, og fra dengang ved jeg, hvad man kan opnå med fast træning og fokus. Til gengæld kunne jeg spise nærmest alt uden konsekvenser dengang. For tiden træner jeg ikke en brøkdel af, hvad jeg gjorde dengang og ikke mod noget bestemt mål andet end at holde mig sund og rask. Men når træningsmængden på den måde går ned, må man også lære at tilpasse kosten. Den balance arbejder jeg stadig med."

Dit bedste råd til en sund hverdag?

"Få startet godt. Forbered din morgenmad så du ikke ryger i “jeg napper bare lige en croissant i 7-eleven på vejen”-fælden. Det er min erfaring, at jeg er bedre til at spise sundt i løbet af dagen, hvis jeg er kommet godt fra start. Og få al den bevægelse ind, du kan. Gå ned efter barnet, gå en omvej hjem og tag et telefonmøde i ørene på vejen. Den slags små tricks er megavigtige i en travl hverdag."

Hvad er dine erfaringer med online-træning?

"Jeg har tidligere kun lavet online-træning for at stramme mine mavemuskler op efter min graviditet. Og det fungerede altså overraskende godt. Men jeg kan godt have svært ved at finde motivationen, når der ikke er nogen, som står og venter på mig. Når jeg ikke SKAL. Men nøøøj hvor er det fedt, at det er så tidseffektivt – du skal bare trække i tøjet, lægge dig på gulvet i stuen, og du har kun fem sekunders gåtur ud i badet bagefter!"

Vil du gerne i form på 4 uger? Tilmeld dig FIT LIVE-bootcampen her

Trænger du til at komme i gang efter sommerferien? FIT LIVE er effektiv træning med både puls, styrke og mobilitet. To af Danmarks bedste instruktører, Jan Svensson og Tor Andersen, står for tre ugentlige online-sessioner med garanti for høj puls og stor variation. Du kan vælge at være med live sammen med de andre deltagere – eller du kan træne, lige når det passer dig. Bootcampen begynder 30. august og varer fire uger - undervejs får vi besøg af en række guest stars, fx tv-værterne Mette Bluhm Rieck og  Natasja Crone og tidl. håndboldlandsholdsspiller Louise Svalastog.

Læs mere og tilmeld dig her: https://boon.tv/fitlive

Om Mette Bluhme Rieck

  • Født 1982.
  • Journalist og vært på DR i f.eks. Guld i købstæderne og Aftenshowet. 
  • Danner par med Kasper Nielsen, som hun har sønnen Viggo med.
  • Aktuel som special guest star i FIT LIVE – 4-ugers online-bootcamp med ALT for damerne, FIT Living og ALT.DK. Læs mere her
Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Træning, Sund kost og Løb