Tips: sådan afskærmer du dig fra mobilstråler

Tips: sådan afskærmer du dig fra mobilstråler

Mobilstråler: hvad gør de ved din energi, og hvordan beskytter vi os?

Mobilstrålingernes konsekvenser for vores helbred er endnu uvis, men der er grund til skepsis. Læs mere og få tips til, hvordan vi kan beskytte os og endda optimere vores energi.

Sponseret indhold Af Præsenteret af Safe Health 11.jan.2016 Sundhed

Mangler du overskud og energi, hænger det ofte sammen med for lidt søvn, for lidt motion og en usund kost. Det kommer nok ikke som en overraskelse.

Til gengæld kan det godt komme bag på nogle af os, at elektromagnetiske stråler fra bl.a. smartphones også tapper os for energi og overskud i dagligdagen og til træning.

I et hjernescanningsforsøg på Aarhus Universitetshospital fandt man i 2007 bevis for, at når vi snakker med mobiltelefonerne op til øret i længere tid, svarer det til at køre i 2. gear på motorvejen med speederen trykket i bund.

Det skader ikke bilen med det samme men i længden vil det kunne få konsekvenser. Samme devise tilskrives de mobilstrålinger, vi dagligt udsætter hjernecellerne for. Sådan skriver én af lægerne der udførte forsøget på Aarhus Universitetshospital i en artikel i BioNyt – Videnskabens Verden.

Forsøget konkluderede, at hjernecellernes energi- og iltniveau steg med helt op til 10 %, hvis man i længere tid snakkede i telefon med mobilen op til øret. Hjernecellernes mitokondrier (en slags cellernes kraftværk) får nemlig ikke ilt nok til at arbejde, og det anstrenger dem altså på samme måde, som hvis vi holdt speederen i bund i et alt for lavt gear.

En stigende grad af uforklarlige helbredsproblemer
Ved hjernesygdomme som Parkinsons og Alzheimers har man set samme 10 % i forøgelse af mitokondriets energiomsætning. Men forskning har endnu ikke kunnet bevise, at elektromagnetiske strålinger kan have direkte relation til Parkinsons, Alzheimers, hjernetumorer og cancer, som mange frygter.

Dog skal det siges, at lægevidenskaben i stigende grad støder på helbredsproblemer, hvor der synes at være en tydelig forbindelse til elektromagnetiske stråling som følge af, at vi omgiver os mere og mere med elektriske enheder som computere, tablets, mobiltelefoner og wifi-net.

Sådan skriver en rapport, der omhandler guidelines for helbredsproblemer med relation til elektromagnetiske strålinger, publiceret i den medicinsk videnskabelige database PubMed.gov.

Sikkert er det dog, at elektromagnetiske strålinger øger hjernecellernes energi- og iltniveau, hvorfor Sundhedsstyrelsen – særligt når det gælder børn - anbefaler flere forsigtighedsprincipper i forbindelse med anvendelse af mobiltelefoner.

Better Safe Health than sorry
Safe Health er en dansk virksomhed, der ønsker at forebygge og skabe en så sund krop som muligt for danskerne – særligt når det gælder de kendte og ukendte farer ved mobilstråler.

At videnskaben endnu ikke helt kan slå fast, hvilke konsekvenser elektromagnetiske stråler har for vores helbred, mener Heidi Riishøj, der sammen med Martin Bruun er grundlægger og partner i Safe Health, også må ses i lyset af den markante forøgelse i brugen af mobiltelefoner fortsat er så ny. Vi har ikke levet længe nok til at vide, hvad konsekvenserne kan blive på lang sigt.

Hun mener, at vi ikke kun kan kigge på den forskning, der måske lige nu frikender mobilstråler fra de potentielle helbredsricisi, der synes at være. Heidi Riishøj mener, at det er vigtigt, at vi lytter til folk, der får symptomer, mens vi også bliver nødt til at være opmærksomme på den forskning, der viser de ubehagelige konsekvenser, så vi kan forebygge sygdomme, der peger den vej.

Hendes skepsis stammer bl.a. fra Safe Healths egne test, der synes at vise tydelige tegn på, at mobiltelefonerne går ind og påvirker kroppens energi og balance. Ikke kun blot når mobilen holdes op til øret, men også når den ligger i lommen.

-Dit hjerte slår via frekvenser. Hele kroppen har et elektrisk kommunikationssystem, så hvorfor skulle kroppen ikke påvirkes af de konstante frekvenser fra mobiltelefoner og hjemmets og arbejdspladsens routere, siger Heidi Riishøj, der, udover at være partner i Safe Health, har en baggrund som sygeplejerske og ernæringsterapeut

Ligesom rapporten i PubMed.gov, anbefaler Heidi Riishøj også, at vi – med den begrænsede viden vi i dag har - bør fokusere på at "reducere eller eliminere alle kilder til elektromagnetiske felter i hjemmet og på arbejdspladsen".

Og det er netop det, Safe Healths serie af energyDOTs er sat i verden for. Flere test og undersøgelser har påvist, at en energyDOT styrker og afskærmer kroppen mod elektromagnetiske stråler.

Vil du optimere din energi, foreslår Heidi Riishøj og Martin Bruun bioBAND og smartDOT.BioBAND er et silikonearmbånd, der hjælper med at balancere og genoplade din energi, mens smartDOT, en medicinsk godkendt chip, kan placeres på elektriske enheder som mobilen eller tablet og dermed reducere strålingerne, der tærer på energien.

Med den begrænsede viden vi har om elektromagnetiske strålingers effekt på vores helbred, er det nødvendigt at være skeptisk og turde tænke i andre baner. Heidi Riishøj er ikke i tvivl, om at mobilstrålerne har en negativ effekt. Hendes datter havde længe døjet med hovedpine og underskud, men det forsvandt med Safe Healths forholdsregler, der, kort sagt, lyder af det engelske ordsprog om hellere at være "safe than sorry".

Vil du også hellere være "safe than sorry" kan du købe armbåndene her eller i helsebutikker rundt omkring i landet.

 Kilder; Videnskabens Verden, Videnskab.dk, PubMed.gov. Safe Health, Heidi Riishøj

 

6 forholdsregler mod mobiltelefon og dens stråler
1. Sluk routeren om natten

2. Hav aldrig routeren inde på børneværelset

3. Telefonen samt tablet skal på flyfunktion om natten – vækkeuret virket fortsat

4. Download spil og film på tablet og sæt den derefter på flyfunktion

5. Anskaf et headset, så du ikke holder telefonen op til øret, når du snakker i telefon

6. Hold telefonen minimum 0,5 cm væk fra kroppen.

Henter...