Billede 1 - Bente og geddesuppen
Bente og geddesuppen

Her er hemmeligheden bag Bentes geddesuppe

Bente havde især én særlig ingrediens, som gjorde suppen til noget ganske særligt.

Billede 2 - logo herognu HER&NU HN

Der har været meget snak om gedder og ikke mindst geddesuppe i dette års "Alene i vildmarken", hvor Bente ved flere lejligheder er blevet helt rørt over sin egen suppe.

Artiklen fortsætter efter videoen

Men hvad er hemmeligheden bag suppen? Det løfter Bente nu sløret for.

- Jeg fandt jo det der chagasvamp deroppe, og det var også et af mine mål med at tage derop, for chagasvamp er noget af det, man forsker i i forbindelse med forebyggelse af kræft, så derfor var det kæmpe stort at finde det – også fordi, så kunne jeg jo få min "kaffe". Det var vigtigt, fortæller Bente om svampen, som kan koges ind med vand til en meget sort væske, og fortsætter:

- Men jeg gjorde simpelthen det, at jeg lavede det der chagasvamp, og så brugte jeg det vand til at koge min geddesuppe i. Og så puttede jeg bær i, og når man så kogte det ind på den måde, blev det sådan lidt en bouillon. Så jeg fik jo både følelsen af noget fiskebouillon, og så fik jeg noget chaga og noget fisk, så jeg også fik masser af  væske.

Og selvom der har været delte meninger om smagen af gedde blandt deltagerne i årets sæson af "Alene i vildmarken", og Charlotte forsøgte sig med en suppe, som bestemt ikke faldt i hendes smag, så holder Bente på, at kromutters fiskesuppe var god.

- Den skal man ikke kimse af, og det der chaga der, jeg drak ikke andet til sidst – jeg kogte det og fyldte det i min drikkedunk, og så havde jeg noget til at stå og koge, så jeg drak ikke andet til sidst. Min krop har aldrig haft det så godt før, fastslår hun.

Det er også en af de ting, Bente har holdt fast i efter "Alene i vildmarken", og hun får den dag i dag stadig chaga-te dagligt.