Anne Mette Hancock

Foto: Ditte Capion Anne Mette Hancock er 40 år og krimiforfatter og journalist. Gift med Tim Hancock, som hun har børnene Vega, 11, og Castor, 8, sammen med. Har skrevet bøgerne ”Ligblomsten” og ”Mercedes-snittet”. Aktuel med sin tredje bog ”Pitbull”.

Anne Mette Hancock: "Min mand er på alle måder katapulten til alt godt i mit voksenliv"

Krimiforfatter Anne Mette Hancock om lykkelige øjeblikke i sommerhuset, om et vigtigt karriereskifte og om at sige ellers tak til at være 22 år igen.

Hvornår er du helt dig selv?

– Jeg føler mig allermest som mig selv, når jeg er i selskab med min mand og mine børn. Det sted, hvor vi virkelig slapper af, er lykkeligst og bare nyder at VÆRE, er i vores sommerhus i Nykøbing Sjælland. Der skal vi ikke præstere, gøre os til eller tækkes nogen eller noget – det er ren nydelse, og vi har skrællet al forstillethed væk, når vi er der.

Hvad ville du aldrig give penge for?

– Min mand er i modebranchen, og derfor ved jeg, hvor meget luftkastel der er forbundet med mærkevarer. Selvfølgelig er der forskel på tøj fra Zara og tøj fra Louis Vuitton, men ikke så stor forskel, som prisen indikerer. Jeg køber aldrig dyrt tøj, og jeg ville aldrig købe en taske til 20.000 kroner.

LÆS OGSÅ: Cecilie Hother: "Lige nu sidder jeg med mit livs største frygt hver dag"

Hvilke begivenheder har ændret dit liv?

– Tre ting: At møde min mand, at blive mor og at skrive min første bog. Min mand er på alle måder katapulten til alt godt i mit voksenliv. Uden ham havde jeg heller ikke fået de børn, som jeg elsker over alt og alle i verden. Da min første krimi, ”Ligblomsten”, udkom i 2017, ændrede mit arbejdsliv og min hverdag sig radikalt. Jeg gik fra at være hjemmegående mor og freelancejournalist med et minimum af opgaver til at være international bestseller-forfatter. Det har været en enorm omvæltning.

Hvad er det bedste ved den alder, du har nu?

– Alt! Jeg kan slet ikke forstå, hvorfor vi går og er så bange for at blive ældre. Hvis jeg sammenligner mit liv nu med det, jeg havde, da jeg var 22 år, sprutter jeg af grin ved tanken om at bytte. Ellers tak, siger jeg bare!

Hvad er du mest stolt af?

– Min familie og mine venskaber. Knud Romer skrev for nylig en kronik, hvor han skrev noget a la: ”Juleaften, julefrokosten og nytårsaften. De tre begivenheder og de mennesker, du fejrer dem med, viser, hvem du er — alt andet er lige meget”. Jeg læste det og tænkte, så har jeg altså vundet i livets store lotteri.

Hvad er din største last?

– Hvidvin. Jeg ville ønske, at Sundhedsstyrelsen kom med nye anbefalinger, der påbød, at man mindst skulle drikke to-tre glas Chardonnay hver aften for at være sund. Jeg ville åbne en flaske med det samme.

Hvilken ret elsker du, og hvad siger den om dig?

– Et godt, groft brød og en masse gode franske oste. Simpelt og godt. Jeg er ikke til 6-retters menuer og det store gastronomiske cirkus.

LÆS OGSÅ: Nellie Ettison fandt en 28 år ældre mand: ”Men så startede helvede”

Hvad er dit bedste råd mod kærestesorger?

– Mød en anden! Det er nemmere sagt end gjort, men det er det eneste, der virker. Jeg var ret ulykkeligt forelsket i en anden, da jeg mødte min mand. Der gik lige akkurat fem minutter, så kunne jeg knap nok huske ham den andens navn.

Hvad er det mest ligegyldige, du ejer?

– Jeg ejer ikke så mange ligegyldige ting, for jeg er ikke samlertypen. Vi har nogle gode ting, som vi er glade for, og ligegyldige ting kommer ikke ind i huset. Jo, så skulle det da lige være en masse legetøj, som børnene ikke leger med længere, og som jeg ikke må forære væk (endnu). Dimser og dingenoter, som de har fået i årenes løb.

Hvad er det vigtigste, du har lært af dine forældre?

– Kærlighed. Intet trumfer familien. Tag aldrig parti mod familien. Ret ”Godfather”-agtigt, egentlig.

Hvad interesserer dig i øjeblikket?

– I øjeblikket er jeg i gang med at promovere min nye krimi, ”Pitbull”, så det fylder meget, men om kort tid begynder den næste historie at fylde i mine tanker. Så skal jeg tilbage til start. Plotte, udvikle og skrive noget nyt.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kvinder du skal kende, Interview og Livsstil