Hvorfor vil min kæreste ikke have mig Vibeke Dorphs brevkasse

Foto: Getty Images Min kæreste er gået fra mig, og nu kan jeg ikke få kontakt til ham, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Hvorfor vil min kæreste ikke have mig?

Min kæreste og jeg er gået fra hinanden, og det gør mig umådeligt ked af det. Jeg har forsøgt at få kontakt til ham, men han sviner mig til og siger, at jeg skal finde en ny fyr, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om ulykkelig situation med kæreste

Jeg står i den situation, at mig ekskæreste og jeg er gået fra hinanden. Da jeg mødte ham, stod jeg midt i en hård tid, og jeg havde svært ved at knytte mig til andre grundet en svær fortid. Jeg gav det alligevel en chance, da han virkelig ville mig.

Vores forhold gik godt det første halve år, selvom jeg tit skulle huske ham på, at nu var vi to. Jeg kunne nemlig godt fornemme, at når det var sidst på måneden, havde han ikke en rød reje, og jeg opdagede også, at pengene forsvandt til en masse onlinespil. Efter et år opstod der så et andet problem, nemlig alkohol. Det udviklede sig hurtigt til indtagelse af stoffer. Jeg tog adskillige samtaler med ham, og han indrømmede sit misbrug. Men han drikker stadig.

LÆS OGSÅ: Min mand gik fra mig, da jeg blev syg

Da jeg følte, at jeg havde et godt forhold til hans mor, forsøgte jeg at tale med hende om hans misbrug. Hun fortalte, at før mig, lånte han konstant penge af dem, men nu havde han jo mig til at betale. Vi aftalte, at jeg selv skulle tage en snak med ham, men inden jeg nåede det, havde hans mor ringet til ham og fortalt om vores samtale, hvilket gjorde ham rasende.

Efter halvandet år flyttede vi så ind i en ny lejlighed, for at gøre tingene lettere for ham, da han ikke har kørekort – indtil da havde jeg kørt ham til og fra arbejde. Allerede efter en uge begyndte balladen.

Nu drak han næsten hver dag, og jeg opdagede også, at han skrev og ringede med andre kvinder. Vi skændtes, og jeg besluttede at tage på en lille ferie, for at komme lidt væk fra det hele. Da jeg vendte retur, forlangte han, at jeg skulle flytte ud, og han ville ingen kontakt have med mig.

Jeg har forsøgt at få kontakt til ham, dels fordi jeg savner ham, men han skylder mig også penge. Her sviner han mig til og siger, at jeg bare kan finde mig en ny fyr. Jeg er virkelig knust og kan på ingen måde finde ro. Så hvad gør jeg nu?

Vibeke Dorph råder til at ånde lettet op

Hvad du gør? I den bedste af alle verdener ånder du lettet op over, at du er sluppet af med en kæreste, der intet godt er at sige om. Prøv selv at læse den mail, du har sendt til mig. Læs den, som var det en god veninde, der havde skrevet den til dig og bedt om dit råd. Gør du det, så håber og tror jeg, at du straks ville råde hende til at droppe al forbindelse til kæresten, for her er der da intet godt at hente.

LÆS OGSÅ: Min voksne stedsøn ødelægger vores forhold

Nu er det så dig, det handler om, og i stedet for at være lettet, er du knust og ulykkelig, og hvorfor er du det? Her kan jeg ikke lade være med at spekulere på, om svaret kan findes i din bemærkning om, at du selv kommer fra en hård fortid. Har nogen måske her lært dig, at du ikke er ret meget værd som menneske? At du skal knokle for at gøre dig fortjent til andres kærlighed? At du skal ofre dig og leve i konstant lidelse i håbet om at opnå denne kærlighed?

Jeg ved det jo ikke, men et ved jeg; får du ikke gjort op med din hang til at hænge fast i et usundt og dysfunktionelt forhold, så vil det mønster forfølge dig fremover, og du kan dermed se frem til alt for meget turbulens og ulykke i dit liv. Derfor, skynd dig at glemme fyren og koncentrer dig i stedet om dit eget gode liv.

Du lyder til at være en stærk og handlekraftig pige, så brug de fine egenskaber på at stå op for dig selv. Få nogle sjove og sunde venner, få dig nogle skønne interesser, forfølg dine drømme, og sæt dig nogle mål for, hvad du vil og har lyst til med dit eget liv. Og glem så din eks-kæreste, for her er der kun magtesløshed og ulykke at hente, og hvad skal du dog med det?

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.
Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Parforhold, Kærestesorg og Brevkasse

610x200_woordy_dmjpg.jpg