Min kærestes veninde er uforskammet
SPONSORERET indhold

Min kærestes veninde er uforskammet

Jeg er en kvinde på 50 år, og jeg mødte min kæreste for tre år siden. Han har en veninde fra badminton, som ignorer mig, når min kæreste og jeg møder hende. Min kæreste slår det hen, men det nager mig alligevel lidt, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Af: Vibeke Dorph Foto: Getty Images
26. aug. 2020 | Livsstil | Hjemmet

Spørgsmål om kærestes veninde, som er uhøflig

Jeg er en kvinde på 50 år, der for tre år siden mødte min dejlige kæreste, som jeg ikke bor sammen med til dagligt. Min kæreste er en skøn og hjælpsom mand, og vi har det i det hele taget rigtig dejligt sammen.  

Problemet er, at min kæreste har en gammel veninde, som han igennem mange år har dyrket badminton med. Det har jeg det fint med, men problemet er bare, at hun er utrolig kold over for mig. Jeg kender hende ikke som sådan, men når vi mødes tilfældigt nede i byen, så har hun det med at tale med min kæreste, alt imens hun fuldstændig ignorerer mig. Hun hilser ikke på mig, men står bare og nedstirrer mig.

LÆS OGSÅ: Min eksmand er gået bag om ryggen på mig

Jeg har fortalt min kæreste om problemet og sagt, at jeg finder det ubehageligt, men han slår det hen og siger, at sådan er hun bare, så det skal jeg ikke bruge mere tid på at spekulere over. Jeg er selv godt opdraget hjemmefra og har her lært, at man hilser pænt og taler høfligt på hinanden, når man mødes. Mine egne venner er da også altid søde og rare over for min kæreste. Problemet nager mig lidt. Skal jeg gøre noget ved det, eller blot lade det farer, sådan som min kæreste foreslår. Hvad tænker du?

Vibeke Dorph råder til at udvise venlighed og interesse - ellers slå det hen

Når du skriver, at din kæreste er en sød, dejlig og hjælpsom mand, så går jeg ud fra, at du er helt tryg ved ham. Derfor tænker jeg, at det her ikke handler om, at du på nogen måde er jaloux på hans veninde. Om hun så er jaloux på dig, fordi hun er forelsket i din kæreste, eller om hun blot er ganske almindelig uopdragen, det kan jeg jo ikke udtale mig stensikkert om. Er hun lidt jaloux, så slå det hen. I ses jo ikke særlig tit, og du har jo dit på det tørre.

LÆS OGSÅ: Min nye kæreste opfører sig underligt

Handler det derimod om, at hun er dårlig opdraget, så har jeg selv en metode, jeg gerne bruger, når jeg føler, at andres sociale dresscode ikke er helt opdateret: Jeg opfører mig over for dem, som jeg ville ønske, at de ville opføre sig over for mig. Jeg er venlig og høflig. Jeg spørger til dem og forsøger i det hele taget at vise storsind og nysgerrighed.

Nogle gange hjælper det, og så kommer der noget den anden vej, andre gange rykker det intet, og så lever jeg med det og korser mig lykkelig over, at vedkommende ikke er én, jeg skal drive daglig omgang med. Samme heldige situation står du jo selv i. Så begynd med at udvise stor venlighed og interesse over for din kærestes veninde. Nytter det ikke, så slå det hen – som sagt, det er så sjældent, du skal omgås hende, så lad nu være med at gøre mere ud af det. Især da også for din kærestes skyld, for han er jo glad for sin gamle sportsveninde.

Anbefalet til dig