Bryllupsklar

Foto: Rex Features

Bryllupsklar

Dette er den bedste alder at blive gift - ifølge videnskaben

Hvis du vil have størst chance for et langt og lykkeligt ægteskab, har videnskaben regnet den ud.

28 år. Og nu skal vi fortælle dig hvorfor.

Der findes et aldersspænd, hvor risikoen for, at jeres ægteskab ender i skilsmisse, er bemærkelsesværdigt lav, ifølge en undersøgelse foretaget af sociolog og Ph.D. ved Utah Universitet Nicholas Wolfinger i 2015. Det skriver Søndagsavisen.dk.

På baggrund af data indsamlet fra over 10.000 amerikanere fremgik det, at par, der blev gift i en alder af 28-32 år, havde størst chance for blive sammen, hvorimod par, der blev gift før eller efter det fem år brede aldersspænd, altså havde en større risiko for at blive skilt.

Bliv kærester, når I er 26 år

Samtidig viser en videnskabelig algoritme, at du er klædt godt nok på til at foretage det bedste valg af partner, når du er 26 år gammel.

Den matematiske formel, som ligger til grund for påstanden, fremgår ifølge The Independent af bogen "Algorithms to Live by: The Computer Science of Human Decisions" fra 2016.

 

Den har fastlagt, at vi kan foretage et velfunderet valg, når 37 procent af de givne valgmulighederne er udforsket. På det tidspunkt har du et tilpas stort grundlag at vælge ud fra, men spilder ikke unødig tid på at afsøge muligheder, der i sidste ende alligevel ikke fører til et bedre valg – i dette tilfælde af partner.
Resultatet bliver derfor 26 år, når bogen antager, at kvinder sætter jagten ind på en partner fra de er 18 år og giftemodne, og frem til de er 40 år gamle.

Lægger vi hertil, at de færreste springer direkte fra første date til brudevals (og at en ekspert iøvrigt råder til, at der går to år fra, at I bliver kærester, til I giver hinanden jeres "ja"), så når de to videnskabelige tilgange frem til nogenlunde samme resultat: En alder på 28 er det bedste udgangspunkt for at indgå ægteskab.

Se, hvad vi ellers skriver om: Bryllup, Kærlighed og Parforhold

610x200_woordy_knap2.jpeg