Fem fejl på ferien – og hvordan du undgår dem
Foto: Visit Denmark - Niclas Jessen

Fem fejl på ferien – og hvordan du undgår dem

Når ferien med familien står for skud, er der ofte mange behov at tilgodese og mange detaljer, der skal være på plads.

Det kan derfor være ret uoverskueligt at planlægge ferien og du kan ende med at bruge rigtig lang tid på at undersøge og finde kvalitetssteder, der passer til jeres behov. Ved at kigge efter kvalitetsmærkerne fra Aktiv Danmark, kan du spare dig selv for følgende fejl og mangler.

1. Ingen fisk i nettet

Er du kommet hjemmefra uden fisketegn, vil du gerne prøve at fiske for første gang eller lære fra dig til dine børn, er det ikke alle steder, der egner sig til fiskeri og fangsten kan gå til spilde. Det vil være synd, når Danmark har noget af Europas bedste fiskevand, som gør, at mulighederne for store fangster bestemt er tilstede. Følg mærket Fishing Denmark for at sikre dig de bedste og ideelle forhold til de helt store bid på krogen.
Foto: VisitDenmark

2. Vade forgæves

Der er mange ruter at følge rundt i det danske landskab, og det kan på forhånd være svært at orientere sig om seværdigheder på vejen samt finde gode hvilesteder, når sulten og trætheden nærmer sig. Kig efter Walking Denmark, hvis du vil undgå at gå forgæves. Hos de certificerede overnatningssteder kan du få vandrekort, turforslag og der tilbydes visse relevante services, såsom muligheden for at tørre tøj og købe frokostpakke til at tage med videre.

3. Punktere og miste pusten

Når du tilbagelægger flere kilometer på cykel, er du ret afhængig af de to hjul. Hvis uheldet er ude, er det vigtigt at have de nødvendige faciliteter i nærheden. Du skal trygt kunne cykle rundt uden at gå på kompromis med den flotte rute gennem natur og forbi seværdigheder. Vælger du et overnatningssted mærket med Bed+Bike, kan du bl.a. stille din cykel i et aflåst skur, få dine dæk pumpet og låne værktøj til eventuelle reparationer.
Foto: VisitDenmark

4. Usunde valg, stress og jag

Forventninger om afslapning og ro til at dyrke sig selv, kan kun blive mødt, hvis rammerne er i orden. Hvis valget står på wellness-ophold, kan det hurtigt blive stressende, hvis ikke du har tillid til behandlernes kompetencer. Du kan være sikker på kvaliteten, hvis du kigger efter Wellness Danmark.

Foto: VisitDenmark

Om du gerne vil forkæle kroppen ekstra meget eller samle ny energi oven på en aktiv dag, er maden vigtig. Når sulten melder sig, vokser utålmodigheden med at finde ud af hvor man skal spise også. Det kan være svært at orientere sig om kvaliteten ud fra spisestedernes menukort. Det kan gøres nemt ved at følge kvalitetsmærket Gastronomy Denmark, der sikrer et spise- eller overnatningssted med holdning til råvarer, kvalitet og tilberedning.

5. Huller i greenen

Er det golf, der står højest på din aktivitetsliste i ferien, er det værd at kigge efter kvalitetsmærket Golf Denmark. På den måde undgår du baner af dårlig kvalitet og uden variation i natur, sværhedsgrad og karakteristika. Samtidig er der et væld af overnatningssteder, der er opmærksomme på de særlige behov, der følger med en golfferie.

Vælger du efter kvalitetsmærkerne, er du garanteret de faciliteter og den service, der gør ferien vellykket. Find din aktive ferie her.
Foto: VisitDenmark