Sådan ser Brooke Shields ud i dag - 35 år efter "Den blå lagune"
SPONSORERET indhold

Sådan ser Brooke Shields ud i dag - 35 år efter "Den blå lagune"

Brooke Shields er stadig lige så smuk, som hun var dengang.

Af: Mi Skjold Brix
31. maj. 2015 | Livsstil | Eurowoman

“You wanna know, what comes between me and my Calvins? Nothing.” Hun fløjter forførende, og hendes lange bølgede hår falder som et vandfald ned over den ene skulder, inden hun kigger kælent ind i kameraet og siger den sætning, der i mange år var identisk med Calvin Klein Jeans.

Som kun 14-årig var Brooke Shields i 1980 med til at udødeliggøre det amerikanske jeansbrand, da hun som et af tidens hotteste navne og mærkets yngste ansigt nogensinde optrådte i en lang række af deres kampagner. Bagude lå et allerede fyldt CV og forud en tid, der af mange grunde også har udødeliggjort navnet Brooke Shields.

Allerede da hun var 11 måneder gammel, startede hendes modelkarriere i en reklame for det amerikanske sæbemærke Ivory. I løbet af sin barndom og ungdom fortsatte hun som model hos Eileen Ford, som i sin biografi giver hende æren for, at hun startede Ford Models’ børneafdeling.

Nøgenscener som 12-årig 
I 1980 blev Brooke Shields også den yngste model på forsiden af amerikansk Vogue, og herfra gik det for alvor stærkt. Hendes symmetriske træk, fejlfri hud, perfekte læber og grønne øjne er indbegrebet af klassisk skønhed, og med et tilhørende hvidt smil og uskyldig attitude blev hun i løbet af ingen tid hele verdens darling.

Hendes første nævneværdige film er den kontroversielle Pretty Baby fra 1978, hvor hun i rollen som børneprostitueret i 20’ernes New Orleans skabte ramaskrig pga. nøgenscener som kun 12-årig. To år efter kom den film, som hun stadig er mest kendt for i dag, nemlig rollen i Den blå lagune. Som skibbruden på en øde ø i Stillehavet sammen med en jævnaldrende dreng oplever hun for første gang verdens realiteter og en spirende kærlighed og fik alverdens piger til at drømme om det samme.

Droppede skuespillet for Princeton
Tre år efter det store gennembrud fik Brooke Shields nok af Hollywood og satte skuespillerkarrieren på hold for at læse fransk litteratur på Princeton University. Siden har hun medvirket i utallige film, men er især kendt for mindre roller i tv-serier som "Venner" og "Dengang i 70’erne" og større i "The Lipstick Jungle" og "Susan – sød og single".

- Jeg bliver ofte spurgt, hvorfor jeg har arbejdet med så mange forskellige ting over så mange årtier. Jeg har lavet alt fra film og tv-serier til at læse på universitetet og spille på Broadway. Og sidste år skrev jeg en bog. Jeg ville elske at påstå, at det hele var en del af en større plan, men jeg vil egentlig bare gerne prøve en masse forskelligt. Og jeg er så taknemmelig for alt det, jeg har lavet indtil nu, siger Brooke Shields og mindes sin karriere som model.

LÆS OGSÅ: 8 tegn på, at han er manden, du skal have børn med

- Da jeg startede som model i 80’erne, gik det hele så stærkt. Moden var meget farverig, og jeg blev pludselig en stor del af modeverdenen pga. Calvin Klein-kampagnen, selv om jeg havde arbejdet som model, siden jeg var 11 måneder. Jeg vil aldrig glemme de oplevelser, jeg havde på shootings med Francesco Scavullo og Bruce Weber. Alting var så nemt med dem, fortæller Brooke Shields, der peger på de mennesker, hun har mødt på vejen, som det bedste ved sin karriere.

- Andy Warhol og Keith Haring var en del af min opvækst, og det var helt fantastisk. De var så søde mod mig, særligt Andy. Jeg holdt Thanksgiving med Bruce Weber, og på en måde var de min familie. 

Fyrede sin egen mor

Brooke Shields er født i New York i 1965. Hendes far Frank Shields var direktør hos kosmetikgiganten Revlon, mens hendes mor Teri Shields var tidligere model. Forældrene blev skilt, kort efter Brooke Shields blev født, og moderen, der levede med bristede skuespillerdrømme i bagagen, er ofte blevet beskyldt for at pace sin smukke datter.

Sidste år udkom Brooke Shields med bogen "There Was a Little Girl – The Real Story of My Mother and Me", hvori hun beskriver sit forhold til sin mor, der var hendes manager frem til 1995, hvor Brooke Shields fyrede hende.

I bogen beskriver Brooke Shields moderens kamp mod alkohol og den mandefrygt, hun indbyggede i hende. Trods sit sexede image i filmverdenen var Brooke Shields nemlig også kendt for sin kristne tro og sine udtalelser om at vente med at dyrke sex, til hun blev gift, på kraftig opfordring fra moderen.

Gik i panik over at miste sin mødom som 22-årig
Så da Brooke Shields som 22-årig indledte et seksuelt forhold til skuespilleren Dean Cain, gik hun nærmest i panik over at svigte den amerikanske ungdom. Hun gør det dog samtidig klart i bogen, at hun ikke klandrer moderen, der døde i 2012, for noget i forhold til sin karriere, heller ikke rollen som barneprostitueret i Pretty Baby.

- Jeg synes stadig, det er en meget smuk film. Den smukkeste, jeg har været med i,fastslår hun.

Brooke Shields blev selv mor som 38-årig og har døtrene Rowan på 11 år og den tre år yngre Grier. Efter fødslen af den ældste datter fik Brooke Shields en fødselsdepression, som hun har beskrevet i bogen "Down Came the Rain: My Journey through Postpartum Depression". Til stor glæde for en lang række ramte kvinder blev hun en stemme, der opfordrede til at søge medicinsk hjælp mod en lidelse, der tidligere har været tabuiseret.

LÆS OGSÅ: Skrækhistorierne står i kø, når du bliver mor - slap nu af!

Kædet sammen med Michael Jackson, Kennedy og Agassi
Børnenes far er Brooke Shields’ anden ægtemand, Chris Henchy, som er tv-producer. Parret lever et forholdsvis stille liv, i hvert fald langtfra så offentligt til skue som Brooke Shields’ tidligere forhold. Et af de mest omtalte var med Michael Jackson, som medierne spåede til at være hendes kæreste. Hun fulgtes med ham til Grammy Awards i 1984, hvor Michael Jacksons karriere var på sit højeste, men har siden afsløret, at de blot var gode venner, der fandt hinanden i en for barnestjerner ofte forskruet verden.

Senere blev hun linket til celebre kærester som John Travolta og John F. Kennedy Jr., men fandt den store kærlighed i tennisstjernen Andre Agassi. Efter at have været kærester i fire år blev de gift i 1997 og var sammen til 1999. Hun krediterer ham for, at hun blev i stand til at vriste sig fri af moderens kvælende bånd og føle sig elsket som aldrig før. Men hans afhængighed af stoffer og deres tilsammen overvældende stjernestatus tog livet af ægteskabet, og parret blev skilt, inden de nåede at få de børn, som de begge drømte om.


Michael Jackson var en af Brooke Shields tætteste venner, og hun holdt en tårevædet tale til hans begravelse.

Mor-rollen er ikke nok
I dag har Brooke Shields fået ønsket opfyldt, men hun har stadig brug for sit arbejde for at føle sig hel.

- Det sekund du bliver mor, føles det, som om du fejler på alle områder, fordi der aldrig er tid nok. Men jeg har fundet ud af, at jeg er en bedre mor og langt mere tålmodig, når jeg også får tilfredsstillet min kreative side og min karriere. Hvis jeg ikke får det, føler jeg mig klaustrofobisk, og det gør mig indebrændt, siger hun.

Om det næste projekt bliver en film, en tv-serie eller et teaterstykke, ved hun endnu ikke.

- Alle de projekter, jeg har arbejdet med, har været fantastiske, og jeg holder altid øje med den næste mulighed. Jeg er spændt på, hvad fremtiden bringer. 

Hyldes som model for MyTheresa.com
Lige nu optræder Brooke Shields i rækken af Mytheresa.com-women. En serie portrætter af kvinder, som webshoppen har valgt for deres intellekt, karriere og stil. Skal Brooke Shields beskrive sin egen stil, lyder det sådan her:

- Jeg er vild med Stella McCartney, og jeg elsker alt fra Balenciaga. Min stil varierer, alt efter hvad jeg skal, men jeg kan godt lide at have en fast uniform til forskellige lejligheder. Fx har jeg den klassiske lille sorte fra Prada, som redder mig hver gang, men jeg kan også godt lide tøj med mere kant. Jeg ser mode som en god måde at udtrykke mig på, men skal jeg være helt ærlig, er jeg først nu begyndt at klæde mig på for mig selv og ikke efter, hvordan jeg tror, andre gerne vil se mig.


 

Brooke Shields er den senste i rækken af Mytheresa.com-women. Det er fantastisk at være på hold med så inspirerende og talentfulde kvinder som Alexa Chung, Diane Kruger og Victoria Backham, og jeg føler mig meget beæret over at være en del af projektet. 

Som tidligere model for Calvin Klein Jeans er det ikke så underligt, at netop jeans er en favorit.

- Jeg blev berømt i jeans, og jeg har elsket dem lige siden, griner hun og fortsætter om Calvin Kleins gentagne comeback gennem flere årtier:

- Det er interessant, at de fleste trends kommer igen år eller flere årtier senere. Men jeg kan godt lide det. Man skal aldrig smide noget ud, man gik med for 20 år siden, for pludselig er det moderne igen.

LÆS OGSÅ: Kvinder over 40 er hottere end nogensinde før

50 år og feteret model - stadig
Den 31. maj bliver Brooke Shields 50 år. Hun arbejder stadig som model, bl.a. er hun med i stormagasinet Barneys’ forårskampagne sammen med en række af de seneste årtiers mest ikoniske modeller. Og derfor tænker hun stadig meget over, hvordan hun fremstår og er sit bedste jeg.

- Jo ældre jeg bliver, jo vigtigere er det, at jeg får dyrket motion, drikker mindre alkohol og mere vand. Når du rammer en bestemt alder, er det sværere at forblive i god form, og jeg kan mærke, at jeg må arbejde hårdere for det. På samme tid bliver jeg nødt til at stille færre krav til mig selv. Alle jagter ungdommen og vil være 26 år igen, og det fylder så meget. Det vil jeg ikke. Men selv om jeg har det bedre med mig selv nu, vil jeg gerne indrømme, at jeg godt kan lide den måde, jeg så ud på dengang, siger Brooke Shields og tilføjer, at hun lige så stille vænner sig til sin alder.

- Det handler om at justere det billede, jeg har af mig selv. Det er svært, fordi der florerer så mange billeder af mig, og sådan ser jeg ikke ud mere. Så jeg skal minde mig selv om, at det altså er o.k. Da jeg var i 20’erne, virkede 50 forkrøblet og gammelt, men nu hvor jeg nærmer mig, forstår jeg, at det er noget helt andet, end jeg troede, det ville være, da jeg var yngre. Jeg føler mig nærmest som en på 38. Jeg håber, at jeg vil føle mig som en på 50, når jeg bliver 80,” siger Brooke Shields og tilføjer: “Da jeg var yngre, følte jeg altid, at jeg skulle være på. Men nu hvor jeg er blevet ældre, skal jeg ikke længere bevise noget.

LÆS OGSÅ: Julie fortrød sine silikonebryster efter kun 14 dage

LÆS OGSÅ: "Man skal helst ikke have nogen følelser, hvis man er single"

LÆS OGSÅ: "Nogle gange kan jeg i et splitsekund blive ramt af en lille bitte smule panik over ikke at have en eneste baby endnu"