Isa-Bellas bikinibillede går verden rundt: "Jeg kan ikke huske, jeg har skammet mig over min krop"
SPONSORERET indhold

Isa-Bellas bikinibillede går verden rundt: "Jeg kan ikke huske, jeg har skammet mig over min krop"

ALTfordamerne.dk har snakket med den unge kvinde, hele verden taler om lige nu.

Af:: Redaktionen Foto: Isa-Bella Leclair
17. jul. 2015 | Livsstil | ALT for damerne

Hun havde ikke forestillet sig, at hendes billede skulle gå alverdens nyhedswebsites rundt, da hun i juni delte sin historie og et billede af sig selv i bikini på bloggen The Lymphie Life. En måned efter var Isa-Bella Leclairs bikinibillede internettets måske mest omtalte. Hun selv var på arbejde, den dag hendes historie tog fart i medierne, og hun opdagede først, at hele verden havde hørt om hende, da hun kom hjem samme aften.

- Da jeg åbnede min computer blev jeg ganske enkelt chokeret, fordi jeg havde fået godt 50 notifikationer på Facebook, fortæller 19-årige Isa-Bella Leclair til ALTfordamerne.dk, der er fra byen Campbellton i Canada og studerer ved universitet i Ottowa.

LÆS OGSÅ: Er du for tyk til at dyrke yoga? – Nix, det mener disse 15 inspirerende kvinder ikke

Hun googlede sit eget navn og fandt ud af, at der var flere magasiner og nyhedsmedier, der skrev om hende og delte hendes billede på deres websites. Alt sammen fordi, der er en ganske særlig ting ved hendes krop, der får den til at se anderledes ud end de fleste, når de er iført bikini.

Isa-Bella Leclair er født med sygdommen Parkes Weber Syndrom, og som sideeffekt lider hun af Lymfødem, der giver kroniske hævelser i kroppen. Derfor er Isa-Bellas ene ben mere end dobbelt så stort som det andet. Denne sommer er hun begyndt på en behandling, der skal dræne hendes ben og få hævelsen til at falde. Inden behandlingen gik i gang, satte hun sig for at læse om den på nettet og faldt over bloggen The Lymphie Life, der handler om netop Lymfødem.

Hun mailede frem og tilbage med kvinden bag bloggen, der opfordrede Isa-Bella til at skrive et indlæg om sit liv med lidelsen. Hvad der gjorde Isa-Bella så speciel, at hun skulle fortælle sin historie: Hun har valgt at have det godt med sin krop, selv om den ser anderledes ud. F.eks. har hun aldrig været bange for at dele billeder af sig selv i shorts og bikini på Instagram, selv om det er tydeligt, at hendes ben er svulmet op.

- Lige så snart indlægget blev postet, fik jeg virkelig positive kommentarer fra bloggens læsere. Det var da jeg selv kommenterede på det Facebook-post, bloggen havde lagt op, det eskalerede, fordi mine venner så: "Isa-Bella Leclair kommenterede på...". Det blev delt 800 gange på den samme dag!, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: Karina på 41: Må man smide kludene, når man ikke er "ung, tynd og perfekt"?

Det var på det tidspunkt en medarbejder fra mediet Barcroft Media, der bl.a. laver videoer, opdagede Isa-Bellas historie og kontaktede hende for at høre, om han måtte lave et indslag om hende og hendes historie. Så snart Barcroft Media havde offentliggjort videoen, begyndte flere medier i udlandet at dele den, og historien spredte sig fra Facebook-væg til Facebook-væg.

- Jeg var ikke rigtig overrasket, da historien dukkede op i store Canadiske dagblade, for alle mine venner delte historien. Det var først da jeg så den på fremmede sprog i lande som Kina, Rusland og Frankrig og selv hos kæmpe store amerikanske magasiner, at jeg virkelig blev overrasket!, siger hun.

- Jeg har så længe kæmpet for at finde en måde at komme i kontakt med andre mennesker, der har Parkes Weber Syndrom, og på denne måde kan alle se det. Nu har jeg chancen for ikke bare at vise folk, der er berørt af PWS, at de ikke er alene, men også skabe kendskab til det sjældne handicap.

LÆS OGSÅ: Peter Mygind har været død. Når man ikke har puls, er man død

På spørgsmålet om, om hun nogensinde har været bange for at lægge billeder af sig selv og sine bare ben ud på sociale medier eller gå på gaden, hvor hele verden kan se, at hendes ben er anderledes end andre, svarer hun:

- Jeg kan ikke huske et tidspunkt, hvor jeg har skammet mig over min krop, for siden jeg var spæd, har mine venner og familie altid behandlet mig som om, jeg var præcis lige som dem. Så da jeg blev ældre og tog til stranden eller det var en varm sommerdag, hvor jeg havde shorts på, fortalte jeg bare mig selv, at det ikke ville være fair at begrænse mig selv og dække mig til så offentligheden ikke kunne se mine ben.

Se flere billeder af Isa-Bella på hendes Instagram-profil @isa19961

LÆS OGSÅ: Alberte om sin 20 år yngre kæreste: "Aldersforskellen er fuldstændig ligegyldig"

LÆS OGSÅ: Fotograf tager nøgenbilleder af sig selv over 4 årtier

LÆS OGSÅ: Det siger din selfie om dig