Lise Nørgaard

Foto: Franne Voigt Den 102-årige Matador-forfatter, Lise Nørgaard, mener, at telefonen har gjort hende til en dårlige forfatter.

Lise Nørgaard: Det her er min hemmelighed

Forfatter og journalist Lise Nørgaard skyder ALT for damernes serie i gang '10 hemmeligheder, 10 forsider, 10 kvinder' ved at fortælle om sin helt egen hemmelighed.

Hun har levet et liv, som kun er de færreste forundt.

Med fester hos Dronningen, en vennekreds bestående af statsministre, skuespillere og andre store kulturpersonligheder og på første parket til verdenshistoriens største begivenheder, er den 102-årige journalist og forfatter Lise Nørgaard et livstykke uden lige.

I denne uges – og årtiets første – ALT for damerne fortæller Matador-skaberen om de bedste historier fra sit lange og begivenhedsrige liv og afslører en hemmelighed, der ikke har været kendt af offentligheden.

Før nu.

Hvad er din hemmelighed?

– Det er, at jeg er overtroisk!, lyder det fra Lise Nørgaard.

Hun understreger, at overtroen ikke handler om ulykken ved sorte katte eller 13-taller. Den handler om én konkret genstand, der giver ulykke og gør hendes dag dårligere. 

– Overtroen manifesterer sig ved, at jeg tager varsler. Hvis telefonen ringer, før jeg er kommet ud af sengen, så skal det nok blive en dårlig dag. Jeg hader telefoner, siger hun i denne uges ALT for damerne.

Hvis telefonen ikke var blevet opfundet, var hun blevet en bedre forfatter. Det er hun sikker på. Så var hun ikke blevet forstyrret af dens evige kimen, men kunne koncentrere sig om det, hun skulle.

– Når jeg hader telefoner og kan tage varsler fra dem, så er det fordi, jeg har en fast tro på, at jeg var blevet en meget bedre forfatter, hvis ikke Sir Graham Bell havde gjort sin opfindelse. Nu skriver jeg jo ikke længere, men da jeg stadig gjorde, var jeg nødt til krølle papiret sammen og begynde helt forfra, hvis telefonen ringede. Og på den måde kan man jo ikke være en ordentlig forfatter, vel?

Selvom Lise Nørgaard ikke bryder sig om telefoner, har hun alligevel anskaffet sig en mobiltelefon, men den bruges kun, når hun er på hospitalet, fortæller hun til ugebladet.

– Ellers er det fastnet. Og jeg har også hemmeligt nummer på den. Men en verdensomspændende mafia har fundet ud af nummeret. Når de så ringer, og jeg spørger, hvor de har mit nummer fra, siger de muntert: ”Ja, det er min hemmelighed!”

Læs hele interviewet med Lise Nørgaard i denne uges ALT for damerne, hvor hun også fortæller om kærligheden til sin afdøde mand, Jens Waaben Nørgaard, at stå tilbage, mens venner og familie falder fra, og hendes tanker om livets afslutning.

Se, hvad vi ellers skriver om: Lise Nørgaard, Kendte og Interview