Sidse Babett Knudsen får Æreslegion

Sidse Babett Knudsen hyldes på ekstraordinær vis af Frankrig

Skuespiller Sidse Babett Knudsen får den fornemmeste franske orden for sin indsats i fransk film.

”Ridder af den franske Æreslegion”.

Den titel er der ikke mange danskere, der kan skrive på CV’et – men det kan Sidse Babett Knudsen nu gøre.

Det skriver Den Franske Ambassade i København i en pressemeddelelse.

I sine ungdomsår drog Sidse Babett Knudsen til Paris for at holde blot et enkelt sabbatår, men det endte med, at hun blev hængende i seks år og tog sin skuespilleruddannelse der. Da hun flyttede dertil, kunne hun ikke ét ord fransk, men i dag taler hun det flydende og har medvirket i flere franske film.

Læs også: ”Når jeg har prøvet den slags, har det kun gjort mig ulykkelig”: 9 ting, du (måske) ikke vidste om Sidse Babett Knudsen

Og det er netop også hendes indsats i franske film, som hun nu hædres for – og endda med den fornemmeste franske orden.

”Med sine beundringsværdige bidrag til fransk film illustrerer Sidse Babett Knudsen på perfekt vis rigdommen i de fransk-danske kulturelle forbindelser. Vi kan betragte os selv som meget heldige, at denne store skuespillerinde har en stor tilknytning til Frankrig. Tak til hende!” fortæller Frankrigs Ambassadør, Christophe Parisot i pressemeddelelsen.

Artiklen fortsætter under billedet... 

imagevcgh8n.png

Sidse Babett Knudsen fik overrakt æresordenen af den franske ambassadør. FOTO © Ambassade de France / Tanguy Pégné

Skuespilleren, som er bedst kendt i Frankrig for sin rolle i Borgen, er meget beæret over den store anerkendelse.

”Jeg er meget stolt af at modtage denne fine orden, ikke mindst fra Frankrig, som betyder noget helt særligt for mig. Frankrig har været med til at gøre mig til den jeg er, efter jeg tilbragte nogle år i landet på et vigtigt tidspunkt i mit liv, som ung,” fortæller hun.

Hun har desuden vundet det franske svar på en Oscar, en César, for sin birolle i den franske film ’L'Hermine’ samt er ridder af den franske kunst- og litteraturorden L’Ordre des Arts et des Lettres. En grøn korsmedajle, som anerkender aktører, der har ydet ”signifikant bidrag” til berigelsen af den franske kulturarv.

Æreslegionen

Æreslegionen hedder på fransk Légion d’honneur og er den fornemmeste franske orden. Den blev stiftet af Napoleon i 1802. 

Den uddeles af den franske stat, og det er landets præsident, der er ordenens overhoved. 

Ordenen uddeles tre gange om året, og flere danskere har tidligere fået den. Deriblandt brygger Carl Jacobsen, dronning Margrethe, Søren Pind og Gabriel Axel.

Om Sidste Babett Knudsen

  • Født 1968 i København.
  • Uddannet skuespiller fra l’Ecole du Théâtre de l’Ombre i Paris
  • Debuterede i 1997 med hovedrollen i ’Let’s Get Lost’, som hun modtog både en Bodil og en Robert for i kategorien bedste kvindelige hovedrolle.
  • Blev landskendt for rollen som kosmetologen Sus i filmen ’Den eneste ene’ i 1999. Har senere medvirket i bl.a. ’Efter brylluppet’, ’Til døden os skiller’, ’Kapgang’ og ’Inferno’, hvor hun spillede over for Tom Hanks. 
  • Blev internationalt kendt via sin rolle i tv-serien ’Borgen’.
  • Har sønnen Louis.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kvinder du skal kende og Samfund

610x200_woordy_knap2.jpeg