Skru op for hverdagsøkologien
Denne artikel er sponsoreret af: Frankly Juice, New Organic, IL FORNAIO, Nordic Poly, Agrain, Bijodan, FantastiskeFrø, Holy Bean, nemlig.com & Søbogaard.

Skru op for hverdagsøkologien

Det behøver ikke at være besværligt at leve lige lidt grønnere. I dag findes langt de fleste basisvarer – lige fra mad og snacks til favoritterne i beautyskabet – i lækre, økologiske varianter.

Danskerne er et af de folkefærd i verden, der køber allerflest økologiske varer. Højest sandsynligt fordi mange af os ønsker at leve og forbruge grønt og bæredygtigt. Men det hjælper også på sagen, at vi har så mange skønne produkter at vælge imellem - både online og i fysiske butikker.

Her er 10 steder, hvor du kan shoppe økologiske hverdagsfavoritter.

Frankly Juice sikrer dig dit daglige boostfranklyjuice.jpg

Hos Frankly Juice går de ikke på kompromis med hverken kvalitet eller smag, når de koldpresser deres læskende grøntsagsjuicer og kraftfulde ingefærshots.

”Frankly” betyder ”helt ærligt”, og deres produkter består udelukkende af rå saft fra økologiske råvarer. Ligesom hvis du selv pressede din juice hjemme på køkkenbordet - bare uden alt besværet.

Med egen produktion i Danmark, hvor presseriet er afkølet til 2 graders kulde for at give råvarerne de bedste vilkår, bevarer Frankly mest mulig naturlig smag og næring i deres juicer og shots. Samtidig sætter de ind på at mindske madspild ved også at presse saft af skæve råvarer og genanvende restpulpen til innovativ grøn fødevareudvikling - såsom plantefars og dyrefoder.

Få dit daglige Frankly-boost lige her

New Organic - Danmarks bedste øko-webshopNewOrganic.jpg

Den spændende webshop New Organic er fyldt med sunde, energirigtige og økologiske produkter, der gør det både nemt og lækkert at skrue op for hverdagsøkologien.

Gå på opdagelse i det store sortiment af skønne basisvarer til køkkenet såsom kvalitetsolivenolie, nødder, tørret frugt, frø, bønner og meget mere. Når du handler på sitet, kan du frit vælge mellem miljørigtige, genanvendelige, praktiske plastbøtter, refill- eller helt plastikfri poser.

Se meget mere på neworganic.dk

Psst … Hvis du vil følge med i New Organic’s gode tilbud og nyheder, kan du skrive dig op til deres nyhedsbrev

IL FORNAIO - den bedste start på din økologiske hverdagfoodpeople_morgenmad.jpg

Vågn op til sprød skorpe og saftigt surdejsbrød med store huller. Med IL FORNAIO på morgenbordet kan du starte dagen med kompromisløs italiensk kvalitet, der er lavet med gode økologiske råvarer og respekt for håndværket.

Kernen i IL FORNAIO er surdejen, som brandet laver i deres økologiske slow food-bageri i København. Her står italienske bagere og arbejder med de våde deje, indtil de føles præcis, som skal, og er klar til at blive bagt i stenovnen.

Kun de bedste italienske råvarer kommer med i IL FORNAIOs sortiment, der, udover italienske brød og pizzadej, også tæller pasta, Ekstra jomfru olivenolie, risottoris, saucer og oliven.

Buon appetito!

Det skal være nemt at spise sundtPolyN_ALT.jpg

Du kender det sikkert: Når man skal forkæle sig selv, ender det oftest med, at man tyr til chipsposen, isbøtten eller chokoladeæsken i øverste skab.

Man nyder smagen i øjeblikket, men efter den sidste bid kommer den dårlige samvittighed snigende.

Heldigvis findes der også snacks, der fylder knap så meget i sukkerregnskabet.

Gourmet food-brandet Poly N Pros vision er ”Det skal være nemt at være sund”

Derfor tilbyder POLY N PRO økologiske og smagfulde chokoladeprodukter, som indeholder polyfenolrige bær, gavnlige fedtsyrer, mælkesyrebakterier samt et lavt sukkerindhold på max 15 gram.

Se Poly N Pros lækre sortiment her.

Tank op på klimakontoen med AgrainAgrain.jpg

Agrain redder de næringsrige og smagfulde korn kaldet mask, der er i overskud efter brygning af øl og whisky. I stedet for at kornene kasseres, får de nyt liv i lækre basisprodukter til køkkenet – som Agrain maskmel, granola, crackers og crisps - der alle er rige på smag og indeholder op til 53% kostfibre og 20% protein.

Metoden er en ny og mere klimavenlig måde at lave fødevarer på, hvor intet går til spilde. Agrain mindsker både miljøaftryk og madunderskud, mens du tanker op på din klima- og sundhedskonto, når du handler på shoppen.

Køb og læs mere på agrainproducts.com

Økologisk tørolie baseret på 30 års erfaringBijodan.jpg

Florame er et fransk luksusmærke med eksklusive og økologiske skønheds- og velværeprodukter. Lige siden firmaet blev grundlagt for mere end tre årtier siden, har de dedikeret sig til at skabe kvalitetsprodukter i harmoni med naturen.

I anledning af Florames 30. års jubilæum har brandet netop lanceret en tørolie til krop, ansigt og hår. Olien har en nærmest silkeagtig struktur og trænger nemt ind i huden, så den efterlades tør, men næret.

Florames forskellige æteriske olier har hver deres specifikke egenskaber, som kan frembringes ved indånding eller indsmøring. Du kan med andre ord eksperimentere med olierne og finde den metode, der passer bedst til dine behov.

Køb og læs mere på www.bijodan.dk

FantastiskeFrø - økologiske frø til køkkenhavenFantastiskeFro.jpg

FantastiskeFrø er en webshop, hvor du kan finde økologiske og biodynamiske frø til køkkenhaven samt et voksende sortiment af bæredygtige havesager.

Virksomheden blev startet i 2019 af Laura Grubbe, som driver butikken fra sin lille gård i Midtjylland, hvor hun også arbejder mod at blive selvforsynende i økologiske grøntsager fra sin gravefrie have.

Laura er en ægte frønørd, og kombinerer man det med passion for bæredygtighed og en trang til at være kreativ, bliver resultatet naturligvis en bæredygtig frøbutik, hvor hun også selv illustrerer de fine frøposer. 100% økologi, 110% haveglæde! Se meget mere på www.fantastiskefroe.dk

Feminin, frugtig og bæredygtig kvalitetskaffeHoly_Bean.jpg

Med indsigt, fordybelse og grundighed skaber Holy Bean en fantastisk velsmagende og bæredygtig kaffeoplevelse med florale, frugtige og feminine nuancer i fokus.

Brandets kaffe fra Honduras Comsa er en økologisk specialty-kaffe med smagsnoter af fersken og karamel. Den ristes lyst, så den unikke karakteristika træder frem hver gang, du nyder en kop god kaffe.

Udover kvalitet, godt håndværk og rene råvarer, vægter Holy Bean også samfundsansvar højt. Eksempelvis er kaffen fra Honduras med til at hjælpe lokale unge til en bedre hverdag.

Se mere på www.holybean.dk

Klik økologiske favoritter hjemnemlig_com.jpg

Det skal være nemt at købe økologiske dagligvarer. Hos nemlig.com har du derfor altid et hav økologiske varer lige ved hånden. Med ét enkelt klik på websitet eller i Nemlig.com’s app får du adgang til 1.300 økologiske varer.

Hver fjerde solgte vare hos nemlig.com er i dag økologisk. Ø-mærket tages seriøst, og der kommer løbende nye økologiske varer til.

På websitet kan du også få inspiration til økologi i din madlavning. nemlig.com har et opskriftsunivers med +2.000 opskrifter, hvor det er nemt at vælge økologiske ingredienser til. Opskrifterne købes med ét klik – og så har du alt, du skal bruge i din kurv.

Økologisk marmelade i 24 lækre varianterSobogaard.jpg

Søbogaards marmelade kan serveres til de fleste måltider og bringer glæde hos store og små. Findes der noget bedre end børns begejstring over hele bær i deres pandekage? Eller en nybagt bolle med smør og yndlingsmarmeladen på?

Med 24 forskellige økologiske marmelade varianter – der er sødet med enten rørsukker eller æble – har Søbogaard noget for enhver smag.

Marmeladerne forhandles i specialbutikker og på Søbogaards webshop.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kost og Slankemad