Lækker slankemad: Nemme og sunde slankeretter

Med disse lækre opskrifter er det ingen sag at spise sig mæt og glad i dejlig mad - og stadig tabe sig lidt hver uge!

Her får du opskrifterne på en række klassiske middagsretter i kalorielette udgaver. 

Læs mere

Slankemad: Gode og velsmagende retter

Slankemad kan laves så lækkert, at du slet ikke kan smage, at der er sparet på kalorierne. Hvis du prøver at tabe dig, kan slankemad, der er lavet på en spændende og velsmagende måde, være med til, at du kommer i mål med vægttabsprojektet. Se de mange opskrifter på slankemad til alle dagens måltider her på siden. Du finder helt sikkert noget, der vil kunne tilfredsstille selv de mest kræsne tunger!

Har du brug for at tabe dig? I så fald betyder det ikke, at du nu skal leve af broccoli og gulerodsstænger. At du skal spise slankemad, betyder heller ikke, at du ikke kan spise det, du plejer. Du kan nemlig også lave dine højtelskede aftensmadsklassikere i kalorielette versioner. Find her på siden opskrifter på aftensmad, frokost og ikke mindst på eftermiddagskagen eller den søde afslutning på middagen. Dét er nemlig også slankemad.

Hold styr på kalorierne

Når du skal tabe dig, handler det om, at du spiser færre kalorier end du forbrænder. Du kan selvfølgelig give ekstra plads til flere kalorier ved at dyrke motion, men det er i køkkenet, du for alvor kan gøre noget ved kalorieindtaget. Ved en stor del af de opskrifter på slankemad, som du finder på siden her, kan du hurtigt se, hvor mange kalorier du indtager, når du spiser en portion af retten. På den måde kan du holde styr på dit samlede kalorieregnskab.

Opskrifter til hele dagen

Når du skal tabe dig, er det selvfølgelig vigtigt, at du fastholder tankegangen i alle dagens måltider. Her på siden finder du derfor også opskrifter på slankemad til både frokost og aftensmad. Har I en kantineordning på din arbejdsplads, kan det være fristende at bruge den – men det kan være kalorietunge retter, der serveres. Her får du opskriften på fire fortræffelige frokostretter:

  1. Mager kyllingesalat med urter og ristet brød
  2. Let frokostsalat med rejer og hytteost
  3. Sandwich med skinke og avocado
  4. Tomatsalat med oksekød, chili og majs

Alle retterne egner sig godt til frokost, men kan bestemt også udgøre et godt og slankende aftensmåltid.

Plads til både dessert og kage

Der er ingen, der har sagt, at desserter og søde sager skal være bandlyst, når du gerne vil tabe dig. Tværtimod kan det være en god ide at unde dig selv et lækkert stykke kage en gang imellem. På den måde er chancen for, at du bukker under for trangen og mister hæmningerne ved kagebordet, meget mindre. Vælg en kage eller dessert fra siden her, der giver plads til et lidt større stykke kage – og som du kan spise med god samvittighed. Bag fx en skøn krydderkage med abrikos og hvid chokolade eller lav syndig, men let  mousse med mørk chokolade, valnødder og ananaskirsebær. Den lækre chokolademousse er lavet uden sukker, hvorfor kalorieindholdet er væsentligt lavere end i en almindelig udgave, men smager ikke mindre godt af den grund. En lettere variant af chokolademousse får du også med denne kalorielette chokolademousse, der ikke indeholder piskefløde.

Hjælp til at tabe dig på ALT.dk

Slankemad, der er god og velsmagende, er et skridt på vejen mod et sundere liv og en slankere talje – men vidste du, at selv små ændringer i kosten kan gøre en forskel? Her på ALT.dk vil vi gerne hjælpe dig med at tabe de genstridige kilo. Du kan derfor bl.a. læse alt om, hvordan du bliver sund og slank uden kur og blive klogere i vores mange artikler om slankekure. Her finder du et bredt udvalg af kure. Vi har tilmed testet dem for dig, så det forhåbentlig er nemmere for dig at overskue hvilken kur, der passer bedst til dig og din livsstil.

Opskrifterne er fra Hendes Verden, Hjemmet, Boligliv, ALT for damerne, Fit Living og Eurowoman her på alt.dk.