
Tomatsalat med oksekød, chili og majs
Inspireret af den kendte Thai-beef salad.
Ingredienser
Dressing:
1 rød chili
2 lime
4 spsk olivenolie
4 spsk kinesisk soja.
Salat:
400 g oksekød, f.eks. mørbrad eller andet helt stykke
10 g smør
4 majskolber
600 g tomater i forskellige farver
300 g sprød salat, f.eks. rucola og mizuna (asiatisk rucola)
1 lille bundt mynte
1 lille bundt koriander.
Sådan laver du tomatsalat:
Snit chilien fint og bland med saft og skal af lime, olivenolie og soja. Steg oksekødet hurtigt på alle sider på en varm, tør pande. Vend kødet i dressingen.
Smelt smørret på panden. Skær kornene af majskolberne og rist majskornene i 2 min. i det smeltede smør.
Skær tomater i mindre stykker og bland med salat, mynte, koriander og de ristede majs. Tag kødet op af dressingen og skær det i tynde skiver. Kom kødet på toppen af salaten og hæld dressingen ud over.
Servér med lime til.
Prøv også fiskefrikadeller med tomat og dild