
Foto:
Chokolademousse - helt uden piskefløde
Chokolademousse er altid et hit. Her uden piskefløde, men serveret med friske hindbær og passionsfrugtsirup.
plate
6 Person(er)
Af Vibeke Lehn
Ingredienser
4 pasteuriserede æggeblommer
75 g sukker
100 g smeltet chokolade 70%
3 pasteuriserede æggehvider
Passionsfrugtsirup:
1 dl vand + 1/2 dl sukker
Ca. 1 spsk tyndtskåret skal af usprøjtet lime
Kødet af 4 passionsfrugter
125 g friske hindbær
Mynte
Sådan gør du:
- Pisk æggeblommer og sukker tykt. Pisk den smeltede, afsvalede chokolade i og vend de stiftpiskede æggehvider i moussen, der hældes i en skål og sættes koldt til serveringen.
- Kog vand og sukker med limeskal under omrøring, til sukkeret er opløst. Flyt gryden fra varmen og rør passionsfrugtkødet i siruppen.
- Lad siruppen afkøle − den kan laves i forvejen.
- Ved serveringen dyp en stor spiseske i varmt vand − form moussen til kugler, der anrettes på tallerkener med lidt sirup, friske bær samt mynte.
240 kcal. pr. portion Traditionel chokolademousse 680 kcal. pr. portion
Lækre opskrifter på chokolademousse
Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde desserter, Chokolademousse, Dessert og Kalorielet
Følg ALT.dk/MAD på Facebook
Få vores NYHEDSBREV: