dessert
SPONSORERET indhold

Chokolademousse - helt uden piskefløde

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Chokolademousse er altid et hit. Her uden piskefløde, men serveret med friske hindbær og passionsfrugtsirup.

Af: Vibeke Lehn Foto: Maria Nielsen
27. jan. 2022 | Opskrift | Fit living
6

Ingredienser

4 pasteuriserede æggeblommer
75 g sukker
100 g smeltet chokolade 70%
3 pasteuriserede æggehvider

Passionsfrugtsirup:
1 dl vand + 1/2 dl sukker
Ca. 1 spsk tyndtskåret skal af usprøjtet lime
Kødet af 4 passionsfrugter
125 g friske hindbær
Mynte

Sådan gør du:

  1. Pisk æggeblommer og sukker tykt. Pisk den smeltede, afsvalede chokolade i og vend de stiftpiskede æggehvider i moussen, der hældes i en skål og sættes koldt til serveringen.
  2. Kog vand og sukker med limeskal under omrøring, til sukkeret er opløst. Flyt gryden fra varmen og rør passionsfrugtkødet i siruppen.
  3. Lad siruppen afkøle − den kan laves i forvejen. 
  4. Ved serveringen dyp en stor spiseske i varmt vand − form moussen til kugler, der anrettes på tallerkener med lidt sirup, friske bær samt mynte.

240 kcal. pr. portion Traditionel chokolademousse 680 kcal. pr. portion