Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Boller i karry
Foto: Mikkel Adsbøl

Boller i karry - opskrift fra Hendes Verden

Boller i karry

Her er en af de herlige hverdagsretter, som man bare aldrig bliver træt af.

4 personer
Print

Kødboller:
400 g hakket svinekød (10 % fedt) el. hakket kalv- og flæsk
1 1/4 tsk. salt
2 spsk. revet løg
1 dl mælk
1 æg
3 spsk. hvedemel
peber
Karrysauce:
1 spsk. olie
2 tsk. karry
evt. 1 lille hakket løg
½ revet, syrligt æble
4 dl hønsebouillon
1½ spsk. hvedemel
1 dl fløde
salt og peber
evt. citronsaft og sukker
Pynt:
persille og æblebåde
Tilbehør:
ris

  1. Rør kødet med salt, og kom de øvrige ingredienser i. Form boller med en barneske, og kog dem i letsaltet vand ca. 8 min. Tag dem op med en hulske, og afdryp dem i en sigte.
  2. Varm olien i en gryde, svits karry og løg heri. Vend æblet i, og tilsæt bouillon. Kog saucen igennem nogle min. under omrøring. Udrør melet i fløden, og rør det i. Kog saucen igennem ca. 5 min. under omrøring. Smag til med salt og peber samt evt. citronsaft og sukker. Kom bollerne i, og varm retten igennem. Pynt med persille og æblebåde. Server med kogte ris.
Se, hvad vi ellers skriver om: Boller i karry og Hovedret