Spinatsalat med stegte pastinakker, oliven og speltkerner
En salat, der både smager og mætter, og som både vækker glæde på frokostbordet eller til aftensmaden.
4
Ingredienser
- 200 g perlespeltkerner
- 2 pastinakker
- olivenolie
- salt og peber
- bladene af 2 kviste timian
- 1 bakke frisk spinat, ca. 100 g
- 1 skalotteløg
- 1½-2 spsk æbleeddike
- lidt tørret knust chili
- 1 fed finthakket hvidløg
- 125 g sorte oliven.
- Kog perlespeltkernerne efter anvisningen på emballagen og hæld evt. overskydende vand fra.
- Skræl pastinakkerne og skær dem i stave. Steg pastinakkerne møre og gyldne på en panden med olivenolie, det tager ca. 10 min. Vend dem undervejs og krydr med salt, peber og timian.
- Skyl spinaten grundigt for jord og slyng spinaten i en salatslynge.
- Pil og skær skalotteløget i små tern.
- Krydr de kogte, afkølede speltkerner med æbleeddike, lidt tørret knust chili, hvidløg, salt og olivenolie.
- Vend speltkernerne sammen med spinat, stegte pastinakker og drys masser af sorte oliven over salaten.
- Prøv salaten til …
- lam eller andet rødt kød. Også god til frikadeller eller anden form for hverdagsaftensmad.
- Prøv også: Salat med rucola-pesto, tomat og mozzarella