Troels Lyby
SPONSORERET indhold

Troels Lyby: "Vi bliver så akavede omkring jer, fordi I betyder så meget for os"

Danske kvinder er kendt i hele verden for ikke bare at være højere og smukkere end gennemsnittet, men også for at være selvstændige og stærke. Men hvad tænker de danske mænd, som vi er vilde med, egentlig om os? Vi har spurgt skuespiller Troels Lyby og fået hans (k)ærlige svar.

Af: Sine Gerstenberg Foto: Miklos Szabo
08. aug. 2019 | Livsstil | ALT for damerne

Hvad kan mænd lære af kvinder?

– Jeg tror, at vi kan lære en hel del af kvinder, men det vi særligt kunne tage til os, er kvinders evne til at samle venner og familie. De har altid antennerne ude i forhold til andre og sætter en ære i at skabe hygge og fælleskab. Jeg tror, at de fleste kvinder er mere naturligt omsorgsfulde, hvor vi mænd har en tendens til at være mere distræte.

Hvad skal mænd ikke prøve at kopiere fra kvinder?

– Det er et tveægget sværd. For netop fordi kvinder er naturligt empatiske, kan de også blive for emotionelle i situationer, hvor hovedet skal holdes koldt. Det er selvfølglig en grov generalisering, men mænd kan typisk være mere køligt vurderende – også i de situationer, hvor de selv er involverede eller har nære relationer, der er involveret i en konflikt. Det åbner for muligheder for at løse problemerne eller i hvert fald være mere upartisk. Der kan kvinder hurtigere blive harme på en parts vegne, og det kan blokere for en løsning.

Hvad burde kvinder vide om mænd?

– Alle kvinder bør vide, at mænds omdrejningspunkt i universet er kvinder. Og så skal de vide, hvor vanskeligt det er for os at nærme os kvinder og tage initiativet. Især når vi er teenagere. Vi er så nervøse, at vi kommer til at opføre os som fjolser. Det er så svært, for når du er en ung mand, ligger der bare en forventning om, at du er den, der skal inklinere for damen, og det er skrækindjagende, når du lige er gået fra barn til voksen. Vi bliver så akavede omkring jer, fordi I betyder så meget for os.

LÆS OGSÅ: Peter Mygind: Denne ting bør alle kvinder vide om mænd

Og hvad kan vi kvinder lære af jer?

– Ikke meget! Jeg tror faktisk ikke, at I skal lære noget. Jeg hylder forskellene mellem kønnene, og jeg synes, vi komplementerer hinanden så smukt. Der er brug for begge kræfter i et forhold. Både den vurderende og analytiske del og den empatiske og emotionelle. Vi giver hinanden plads på den måde. Helt lavpraktisk kan I lære – eller måske bare erkende – at mænd også er gode til børn, men på en helt anden måde. Vi husker måske ikke altid madpakken og overtøjet, men vi leger de gode, vilde lege.

Hvad har overrasket dig mest ved kvinden eller kvinderne i dit liv?

– “The generosity of women never seizes to amaze me”.

Hvilke gode råd ville du gerne give dit unge jeg om kvinder?

– Lyt og lær! Når du er sammen med en kvinde, så vis ægte opmærksomhed i stedet for at prøve at score hende. Lyt efter det, hun siger, og tag del i jeres samvær i stedet for at indlede en jagt. Vær dig selv. Du får så meget forærende, hvis du lærer at lytte og lader være med at puste dig op. Bestræb dig på at få mere sandhed og nærvær ind i dit liv.

Anbefalet til dig