Babynavne
SPONSORERET indhold

28 babynavne der emmer af luksus og overklasse

Perle, Chanel eller Mercedes? Der er masser af babynavne blandt luksuriøse brands og ædelstene.

Af: Mette Simensen Foto: Colourbox
03. dec. 2015 | Børn | Vores Børn

Din baby er din guldklump, og hvorfor ikke afspejle, hvor dyrebar dit barn er for dig ved at vælge et passende (og luksuriøst) navn? Find for eksempel inspiration blandt ædelsten som Safir, Diamond, Rubin eller Perle. Det har englænderne længe gjort, og den tendens er også rykket til Danmark.

– Et navn som Diamond kommer fra England, som har en lang tradition for at give piger ædelstensnavne. Nu er man også begyndt at kalde sine børn for lignende navne i Danmark, siger navneforsker Eva Meldgaard.

LÆS OGSÅ: Gør som de kendte – opkald dit barn efter en by, et område eller et land

Når det kommer til luksuriøse babynavne, bliver danske forældre ikke kun inspireret af navne, som længe har været anvendt i dronning Elizabeths rige. Også længere sydpå er der guld at hente.

I de latinske lande har forældre i årevis været glade for navnet Mercedes, som danskere nok mest forbinder med en bil i luksusklassen. Eller Chanel der giver associationer til håndtasker og high-end mode. Det er imidlertid navne, som flere danske børn nu også bærer.

Guddommelige babynavne

Bliver baby født til tiden, kunne I måske vælge navnet Omega, som er det sidste bogstav i det græske alfabet og samtidigt brandnavnet på et eksklusivt urmærke. Samtidig er det græsk, og græske – især guddommelige – navne er langt fra en sjældenhed i for eksempel Latinamerika.

– Pigenavnet Omega og drengenavnet Hermes (græsk gud, red.) har altid været brugt i udlandet, men danskere kan også vælge disse navne, siger navneforskeren.

Du kan ikke vælge frit mellem guddommeligheder. Gud er eksempelvis ikke et godkendt navn, og adelige titler skal du også passe på med. Mens Midas, som ifølge græsk mytologi var kongen, der kunne trylle alt om til guld, går an til et dansk drengebarn, kan du ikke vælge Baron eller Greve.

– Jarl er til gengæld et populært dansk drengenavn, som er godkendt, da Jarl ikke længere er en officiel titel herhjemme, forklarer navneforskeren.

De samme regler gælder ikke i for eksempel USA og England. Den britiske glamourmodel og tv-stjerne Katie Price har kaldt en af sine døtre for Princess, og Michael Jacksons ældste søn er døbt Michael Jackson Jr., men bliver udelukkende kaldt Prince Michael.  

Hvis du gerne vil gøre dem navnekunsten efter, kan du til gengæld gå efter Sultan eller Queenie. Foretrækker du i stedet at signalere overflod, kunne du passende overveje Rich, Diva, Safir eller ganske enkelt Perfecto.

LÆS OGSÅ: Navne: Det skal du ikke kalde dine tvillinger

Eksklusive pigenavne

1.Chanel

2. Diva

3. Ebony

4. Mercedes

5. Omega

6. Sultan

7. Stjerne

8. Star

9. Safir

10. Opal

11. Diamond

12. Queenie

LÆS OGSÅ: Top 50: Her er årets mest populære navne til nyfødte

Eksklusive drengenavne

13. Dandy

14. Don

15. Jarl

16. Earl

17. Ener

18. Fester

19. Hermes

20. Marni

21. Midas

22. Perfecto

23. Sultan

24. Star

25. Sejr

26. Rex

27. Rich

28. Rubin

LÆS OGSÅ: Babynavne: 14 råd til at finde det helt rigtige navn til dit barn

LÆS OGSÅ: Bodeganavne er den nye trend i babynavne

LÆS OGSÅ: 29 pigenavne der er lige til at spise