Baby må sove udendørs i kulden i temperatur ned til minus 10 grader. Foto: Nimastock

Baby i kulden: Dyne eller voksipose?

Må baby sove udenfor i frost og kulde? Og hvordan skal baby klædes på til middagslur i vinterkulden udendørs? Sundhedsplejersken guider dig gennem alle lagene fra undertøj til dynebetræk – eller voksipose.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn må sove udenfor, så længe temperaturen ikke når ned under 10 graders frost.

Hvis din baby har en fødselsvægt over 3500 gram, må han eller hun sove ude med det samme – også i minusgrader. Det er ikke temperaturen, men mere om luften er klar eller diset, der er afgørende.

En kølig tåge må baby ikke sove ude i, fordi der kommer for kold luft i lungerne, og baby kan få lungebetændelse. Tjek altid vejrforholdene, inden du lægger dit barn ud at sove.

Varmeregulering: Mærk baby i nakken

Babyer – især spædbørn – har en meget dårlig temperaturregulering, og ofte reagerer baby ikke på at svede eller fryse de første tre måneder. Derfor skal du altid holde øje med den lille.Du skal mærke efter i babys nakke. Er det varmt og svedigt, har baby for meget tøj på, og er der iskoldt, har den lille for lidt på.LÆS OGSÅ: 14 spørgsmål om baby og søvnBabys hænder og fødder kan du ikke regne med. De er altid kolde, fordi blodforsyningen ikke når derud i de første tre-seks måneder, og selv om baby har tykke luffer på, kan hænderne stadig være isnende kolde.

Husk huen: Når baby sover udendørs, så giv hue på

Børn under et år skal altid have hue på, når de sover ude, om sommeren en tynd bomuldshue og om vinteren for eksempel en hue af uld. Den sikrer, at de ikke mister varmen eller får øreproblemer.

LÆS OGSÅ: Må baby sove i dobbeltsengen?

LÆS OGSÅ: Spar penge på dit barns udstyr

LÆS OGSÅ: Hvilken barnevognstype er du?

Se, hvad vi ellers skriver om: Baby, Børns søvn, Shopping og Børnesygdomme