Ideer til dåbsgaver
SPONSORERET indhold

47 geniale gaver til barnedåb og navngivning

Mangler du inspiration til gaven eller ønskelisten til barnedåben eller navngivningen? Se listen og få ideer til dåbsgaver, der matcher de flestes pengepung.

Af:: Redaktionen Foto: Getty Images
11. maj. 2023 | Børn | Vores Børn

Du vil gerne forære noget personligt eller brugbart til den lille nye verdensborger. Men hvad ønsker en baby sig af dåbsgaver?

En navngivningsfest er gerne fyldt med personlige dåbsgaver til det lille barn og dens mor eller far. Men det kan være virkelig svært at finde den perfekte dåbsgave. Ja, måske er du helt på bar bund.

Vi har gjort noget af arbejdet for dig og har samlet alle vores gode idéer til en oplagt dåbsgave eller navngivningsgave i denne artikel. Du kan både finde personlige barnedåbsgaver, en brugbar gave til barnedåben eller klassiske gaveidéer til den traditionelle dåbsgave.

Mange af dåbsgaverne kan det lille barn (og måske også forældre) have glæde af langt oppe i barndommen, og det bliver vel ikke en mere skøn gave end dén, der kan skabe gode minder i mange år frem?

Du kan både bruge gaveidéerne til ønskelisten, hvis du skal holde barnedåb eller navngivningsfest, eller hvis du er inviteret til en barnedåb, hvor du skal have den perfekte dåbsgave med.

En personlig gave behøver slet ikke at være dyr eller stor. Der findes nemlig mange dåbsgaver inden for et helt overkommeligt budget, som med garanti vil vække glæde hos modtageren.

Vi har inddelt alle vores dåbsgaver efter pris og fundet en masse gode dåbsgaver i forskellige prisklasser, så du nemt kan finde en gave indenfor dit planlagte budget.

Dåbsgaver til 0-200 kr.

Dåbsgaver

1. Økologi til den første tand

Sophie la Girafe er et hit til de helt små - og prisklassen er god for dig, der gerne vil undgå en alt for dyr dåbsgave. Giraffen er lavet i 100% naturgummi og er den perfekte dåbsgave, til når den første tand begynder at titte frem og gummerne klør.

Sophie La Girafe, 200,00 kr hos Lirum Larum Leg

Dåbsgaver

2. Min bedste, blødeste ven

En nuttet og blød bjørn bliver hurtigt en krammefavorit. Du går aldrig galt i byen, hvis du giver en sød bamse eller et tøjdyr i dåbsgave. Det er altid en god gave.

Dino-bamse fra Teddykompagniet, 150 kr. hos Jollyroom

scherfig.jpg

3. Kunst-samleren

En barnedåb er en oplagt mulighed for at forære et stykke kunst, der kan følge barnet gennem livet. Er pengene ikke til originaler, findes der en masse flotte plakater med kunsttryk - som her med en af Hans Scherfigs ikoniske dyretegninger.

Kunstplakat, Flamingoer 1978 af Hans Scherfig (30x40), 150 kr. hos Permild Rosengreen

Dåbsgaver

4. Finmotorik og farver

Et stabletårn er god for finmotorikken og en god dåbsgave til de små - især i denne wobbly form, som kræver koncentration. Så skal der leges!

Stabletårn fra Bibs, 190 kr. hos Bibs

Dåbsgaver

5. Skab overblik under måltiderne

Inden længe skal den lille til at spise rigtig mad. En fin tallerken i silikone formet som en flot kanin med inddelte rum, så barnet kan overskue, hvad der bliver serveret. En praktisk dåbsgave til festens midtpunkt og dens forældre.

Silikoneskål fra Konges Sløjd, 179 kr. hos Konges Sløjd

Dåbsgaver dåbsgaven

6. Den personlige gave til barnedåben

Sutter har det med at forsvinde, men med en fin suttesnor er der altid styr på sagerne. Giv barnet en af de fineste personlige dåbsgaver i form af en lædersnor med graveret navn på. Det er jo en navngivningsfest!

Suttesnor med navn fra Lille Svend, 150-175 kr. hos Lille Svend kbh

Dåbsgaver

7. Den klassiske bog-gave

Bogen, der med ét sender dig tilbage til barndommen, og som stadig er en klassiker på boghylderne. Den perfekte dåbsgave, som stadig er sjov at læse om mange år.

Halfdans ABC, 200 kr. hos Bog&Idé

Dåbsgaver

8. Nussetid

En sød nusseklud er uundværlig ved sovetid og skaber tryghed. En blød ven falder i god jord hos de fleste børn - og deres voksne! Fås i mange varianter.

Nusseklud fra Smallstuff, 128 kr. hos Boozt

Dåbsgaver

9. Sjov til små hænder

Absolut yndlings-motorikbold hos mange babyer, der er let at holde på og lavet i blødt materiale. Den perfekte gave til en baby.

Bidebold fra Ogobolli, 104,95 kr. hos Kids World

Dåbsgaver

10. Lad der være lys

Fineste, lille lampe formet som en dino pynter på børneværelset og er god, når der skal findes sutter eller gives en tår vand midt om natten.

Lille dino-natlampe fra Konges Sløjd, 180 kr. hos Lirum Larum Leg

Dåbsgaver til 200-500 kr.

Dåbsgaver 200,00 kr

11. Hvad hedder dyrene?

Lækkert trælegetøj holder i mange år, og det her styrker både koordinering og sanser, når de små dyr skal ombord på Noahs ark.

Noahs Ark putteboks fra Magni, 370 kr. hos Ønskebørn

Barnedåben

12. Hip hip hurra

Fødselsdagstoget er en ægte klassiker, der vækker begejstring år efter år. Her i en model, som barnet kan have glæde af også når der ikke er fødselsdag.

Bloomingville fødselsdagstog, 300 kr. hos Boozt

Dåbsgaver

13. Plakat med Babars rejse

Flot plakat med Kong Babar og Dronning Celeste i luftballon. Plakaten er skabt efter den oprindelige franske forside til den ikoniske børnebog af forfatter Jean de Brunhoff.

Illustration Babars rejse (50 x 70 cm), 299 kr. hos DecoARTE

denlilleprins.jpg

14. Den lille prins

Kun H.C. Andersens samlede værker kan hamle op med denne klassiker af en dåbsgave. Giv den berømte historie om den lille prins, der forlader sin planet for at rejse ud efter venner i gave. Den er et sikkert hit - især i denne smukke pop-op-udgave.

Den Lille Prins Pop-Op, 300 kr. hos Carlsen

Barnedåben

15. Prisvindende gåvogn 

Gåvognen er en klassiker fra BRIO, der hjælper, når barnet skal lære den svære diciplin at gå. En absolut klassiker blandt dåbsgaver.

Gåvogn fra Brio, 280 kr. hos Coop

trehjulet cykel

16. Fuld fart frem

En perfekt barnets-første-cykel, der styrker balancen og sørger for masser af sjov. Denne cykel er egnet til børn fra 1 års alderen.

Velogo løbecykel, 260 kr. hos Cykelpartner

Dåbsgave

17. Søv sødt i jordbærmarken

Sengetøj kan man aldrig få for meget af, når man er nybagt mor og far. En god gave, som fås i alverdens varianter. Her I et sødt mønster med jordbær.

Babysengetøj fra Flöss, 450 kr hos Luksusbaby

dåbsgave

18. Til smykkeskrinet

Skal du til dåb hos en lille pige? Du går aldrig galt i byen med et flot smykke - måske endda med barnets forbogstav. En klassisk dåbsgave og en personlig gave til barnedåben, som kan bruges resten af livet.

Love Letters vedhæng fra Jane Kønig, 225 kr. hos Jane Kønig

dåbsgave

19. Bygge med bogstaver

Lækre byggeklodser med Æ, Ø og Å er gode til at øve motorik og til sjov leg. En oplagt gaveidé til dåbsfesten.

Uncle Goose bogstaver, 450 kr. hos Lirum Larum Leg

sparetog.jpg

20. Sæt fut fuuuuut i økonomien

Personlige dåbsgaver kan være svære at finde, men en graveret sparrebøsse er altid et hit. De fås i mange varianter og prisklasser og er fine at have stående på børneværelset. En sød, personlig dåbsgave.

Sparebøsse i lokomotiv-form fra Nordahl Andersen, 295 kr. hos Dahls gravering

Dåbsgave

21. Livets træ

Apropos personlige dåbsgaver og graveringer. Når du nu skal fejre et lille barns liv, så findes der få ting mere passende end at give livets træ i gave. Her som et vedhæng.

Livets træ-vedhæng fra Frk. Lisberg, 295 kr. hos Frk. Lisberg

Gave

22. Der var engang…

En samling af H.C Andersens klassiske eventyr er en af de måske mest klassiske dåbsgaver, men den er også for alle aldre og kan derfor gemmes i mange år. Her får I alle historierne om Den Grimme Ælling og hans venner.

H.C. Andersens samlede eventyr og historier 300 kr. hos Saxo

Dåbsgave

23. Flag-fest

Giv festens midtpunkt en dåbsgave, som han eller hun kan tage frem hvert år resten af livet. Et evigt minde om dig - og om nogle af barndommens gladeste dage.

Fødselsdagsflag fra The Clay Play, 320 kr. hos Bahne

Dåbsgave

24. Til din øjesten

Stjernetegn, fødselsblomst eller fødselssten. Der findes et utal af smukke smykker, som kan gøres til personlige dåbsgaver ved at symbolisere den måned, barnet er født. Her en enkel halskæde med fødselsstenen for december. En unik dåbsgave.

Halskæde fra Rue Birch, 500 kr. hos Rue Birch

Dåbsgave

25. Spisetid

Sørg for, at den lille kommer godt i gang med sit madeventyr med denne, fine dåbsgave.

Servicesæt fra Liewood, 320 kr. hos Bahne

barnedåben

26. I stjernernes tegn

Er det en lille, stædig løve, som skal navngives? Eller en passioneret skorpion? Forær en fin stjernetegnsplakat fra Astropod x To The Moon, Honey som en smuk, personlig dåbsgave.

Stjernetegnsplakat inkl. ramme fra Astropod x To The Moon, Honey, 460 kr. hos To The Moon Shop

Barnedåben

27. Sødt tøj

Sødt børnetøj et er sikkert hit - også i dåbsgaver. Køb gerne tøjet lidt for stort, da det i så fald vil holde længere. En god dåbsgave, der kan holde baby lun.

Slå-om-trøje fra Serendipity, 425 kr. hos Purebaby

Barnedåben

28. Blødt babytæppe

Er du ferm med en strikkepind, kan du selv give dig i kast med at strikke et blødt babytæppe til festens midtpunkt. Hvis ikke, kan du købe mange fine udgaver til både drenge og piger. Her et fint tæppe i blød merinould.

Babytæppe fra Disana, 350 kr. hos Naturebaby

Dåbsgaver til 500-1000 kr. 

Sælger Vilac sort klaver

29. Lad der være musik

Alle børn elsker musik. Her kan I både øve Lille Peter Edderkop og Mester Jacob. Fås også i rød eller hvid.

Klaver fra Vilac, 700 kr. hos Magasin

Dåbsgave

30. Eventyrligt bestik

Et fint bestik med H. C. Andersens eventyr på der blandt nogle af de allermest populære barnedåbsgaver, som holder i mange år. Du kan give en mere personlig gave ved at få barnets navn graveret på bagsiden.

H.C. Andersen-bestik fra Nordahl Andersen, 530 kr hos Vibholm

Dåbsgave

31. Til balance og motorik

Motorik og balance er så vigtigt for vores små børn. Tumlelegetøj er derfor et hit hos de fleste - og de kan fås i mange forskellige afskygninger og prisklasser. Her en Pippi-båd fra bObles, der f.eks. kan bruges som balancebom eller vippe. En rigtig flot dåbsgave. Rigtig mange sælger bObles brugt, hvis prisen er for høj fra ny.

Pippi Båd fra bObles, 699 kr. hos bObles

gaver

32. Til pakkeneliker

Klassikeren over dem alle. Rygsækken fra Fjällräven bliver aldrig kedelig og er god til både vuggestue og børnehave. Flere steder kan du få broderet et navn på tasken, hvis du vil give en mere unik dåbsgave. Fås i mange farver.

Rygsæk fra Fjällräven, 749 kr. hos Fjällräven

gaven til barnedåb

33. Kok in spe

Der gemmer sig timevis af kreativitet og rollespil i et legekøkken, og barnet vil kunne bruge gaven i mange år og skabe gode minder ved gryderne. Måske husker du dit eget Brio-komfur? Her er en opdateret version.

Legekøkken fra Stoy, 999 kr. hos Babyshop

gode gaveidéer til dåb

34. Bygherre

Byg højt, byg lavt. Træklodser er en god dåbsgave, som holder længe, og som er sjove at lege med for både drenge og piger, fordi de har et utal af muligheder. Styrker fantasi og motorik. En meget flot dåbsgave.

Byggeklodser i kasse fra Wooden Story, 549 kr. hos Purebaby

gaver til navngivning

35. Smuk uro

Det er så hyggeligt med en uro over sengen eller puslebordet, som baby kan ligge og studere. Måske kan den endda berolige barnet. Her i en virkelig fin udgave med små ænder.

Uro fra Minor Things, 650 kr. hos Minor Things

gaver

36. Leg godt

Byg, vælt, leg og lær. Lego Duplo er dåbsgaven, der hitter hos stort set alle børn - og alle forældre. Måske er baby ikke gammel nok til at lege med Lego endnu, men det bliver han eller hun snart! Fås i mange forskellige afskygninger og i forskellige prisklasser. En perfekt gave.

Trætophus fra Lego Duplo, 799 kr. hos Lego

gaver

37. Bold-bad

Kan du huske boldbadene fra din barndom? Nu kan du få dem til hjemmebrug, og de fleste børn elsker at begrave sig i boldene og stimulere deres sanser. En oplagt gaveidé til en baby, du holder af.

Misioo rund boldbassin, 929 hos Barnets Verden

gaver

38. Fut fut

BRIO-togbanen er et hit hos de fleste børn - og så kan det holdbare trælegetøj også gå i arv. En rigtig god dåbsgave, som kan udvides med årene.

Brio togbanesæt, 998,95 kr. hos Kids World

Dåbsgaver til 1000 kr. og mere

Dåbsgaven gaven

39. Gyngetur

Hvilket barn elsker ikke en god gyngetur, som træner vestibulærsansen? Denne har certificeret holdbarhed og kan bruges fra babystadiet frem til seksårs-alderen. En flot dåbsgave.

Gynge fra Solvej Swings, 1.499 kr, hos Karrusella

Dåbsgaven

40. Et smuk og praktisk møbel

Smuk, dansk møbelklassiker i børnehøjde, der kan følge junior længe. En dåbsgave for livet.

P9 børnestol fra FDB Møbler, 1.299 kr. hos iIlums Bolighus

gaven

41. Multifunktionel rejseseng 

En lækker og let rejseseng, der gør det nemt for den lille familie at komme på besøg og rejse på ferie. Sengen er multifunktionel og kan anvendes som både seng og kravlegård, og så blev den i 2022 tildelt Bedst i Test af den svenske forbrugerguide, bäst-i-test.se.

Rejseseng fra AreoMoov, 1.699 kr. hos Jollyroom

gave barnedåb dåbsgaven

42. Held om halsen

Giv den lille lidt held i dåbsgave med dette klassiske og fine firkløver-smykke. En smuk gave til en barnedåb eller navngivningsfest.

Firkløver-halskæde fra Flora Danica, 1.100 kr. hos Flora Danica

Barnedåb gave

43. Til de søvnige

Najells babynest er lynhurtigt blevet en favorit hos mange familier. Den passer ned i de fleste barnevogne og gør det nemt at flytte på baby, mens han eller hun sover. Den rette gave til dåbsfesten.

Babynest fra Najell, 1.200 kr. hos Najell

gave til barnedåb

44. Den klassiske højstol

En ‘must-have’ hos familier med små børn, så den lille kan komme i øjenhøjde ved middagsbordet. Gaven, der bliver ved med at give. 

Tripp Trapp højstol, 2.099 kr. hos Babysam

Dånbsgaven

45. Tæt på hjertet

Denne gave er en af de rigtig flotte (og dyre) af slagsen. Men bæreselen fra Artipoppe er også både brugervenlig, ergonomisk og virkelig fin. En god idé til en dåbsgave, hvis I enten har et meget højt budget eller er flere, som slår jer sammen. Fås i mange varianter.

Bæresele fra Artipoppe, 3.000 kr. hos Artipoppe

Dåbsgaver

46. Sid ned  

Økocertificeret og blød stol i formstærkt skum, som er ergonomisk tilpasset til børn. Kan også agere gå-støtte til usikre ben. Fås i mange farver, her i 'brown'.

Lænestol til børn fra By KlipKlap, 1.900 kr. hos By Klip Klap

Gave navngivning

47. Smart kørepose

En lun kørepose er babys bedste ven i de kolde måneder. Dåbsgaven, som kan holde den lille tryg og varm i barnevognen. En god dåbsgave til barnedåben.

Kørepose fra Voksi, 999,95 kr. hos Kids World

Anbefalet til dig