Cykelture giver os flere fælles oplevelser
Foto: Lars Møller Gazelle EL cykel

Cykelture giver os flere fælles oplevelser

En cykeltur med dit barn giver både mere samvær og flere hverdagsoplevelser, som I kan snakke over aftensmaden. Mød Anja og hendes søn Manfred, som tager på oplevelse på en el-cykel fra Gazelle.

Når Anja Godsk tager sin 2-årige søn Manfred bagpå el-cyklen fra Gazelle ser hun frem til de fælles oplevelser de får sammen på cykelturen – oplevelser som de kan snakke om over aftensmaden. Og cykelturen er hverken en tur i Tivoli eller Den Blå Planet, men derimod små hverdagsoplevelser, som er kommet til at betyde meget for den 37-årige mor:

– Når jeg cykler med Manfred, så får vi begge to meget mere samvær. Vi stopper op på turen, hvis vi ser noget spændende – og det gør vi mange gange i løbet af en tur hjem fra vuggestuen. Det er ikke kæmpe store oplevelser, men det er små detaljer, som giver os hverdagsoplevelser, og det, tror jeg på, er rigtig givtigt, siger Anja Godsk.

Netop de mange oplevelser og muligheden for at følge med i omgivelserne gør også, at Manfred holder sig vågen på turen hjem, hvilket tit er en udfordring, hvis han sidder i autostolen i bilen.

Det er ligesom at køre i rutsjebane

El-cyklen fra Gazelle er medlem i familien Godsk, og den har allerede fået kælenavnet ”Lynet”, fordi de kommer hurtigere frem end på en almindelig cykel. Og Manfred kan også mærke forskel på cykelturene:

–  Jeg fortæller ham, at vi skal afsted på ”Lynet”, og så ved han, at vi kan cykle hurtigere end på den almindelige cykel. Manfred griner over hele hovedet, når vi cykler stærkt, og han synes faktisk, det er ligesom at køre i rutsjebane, siger Anja Godsk.

Det kan godt være svært at forklare en 2-årig omkring batteriet bag på el-cyklen, som giver trædeassistance og derfor mere fart på cykelstien, men Anja Godsk har forklaret sin søn, at der sidder batteri bag på cyklen – præcis ligesom i Manfreds legetøj.

Foto: Lars Møller | class="size-full wp-image-86122" src="http://voresborn.dk/wp-content/uploads/sites/3/2017/07/Billede-2-1000x560-72dpi-06.jpg" alt="" width="1000" height="560"> Gazelle EL cykel - 

Manfred og mor cykler på ”Lynet”

Selvom Manfred kun er 2 år, så er han allerede blevet glad for at cykle. Det er ligegyldigt, hvor familien skal hen, så vil Manfred gerne op på cyklen. Det betyder meget for Anja Godsk, som selv sætter stor pris på den frihed og lethed, cyklen giver hende.

– Der mange ting, jeg ikke ville gøre med Manfred, hvis jeg skulle transportere os i bil. Det er ofte for svært og dyrt at parkere tæt på forlystelser, og det kan godt stresse mig og i sidste ende betyde, at jeg vælger det fra. Når vi kommer på cykel, så kan vi ofte parkere lige foran døren, og der er altid plads. Og på ”Lynet” kommer vi endda hurtigere frem, uden jeg er svedig, siger Anja Godsk.

Anja Godsk cykler på en Miss Grace fra Gazelle, som udover at give ekstra medvind på cykelstierne også gør cykelturen mere behagelig for Manfreds mor.

– Man sidder virkelig godt på cyklen. Uanset om jeg cykler op ad bakke eller i blæsevejr, så kan jeg beholde den samme siddeposition. Derudover kan jeg heller ikke mærke de ekstra kilo bag på cyklen, når jeg har Manfred med. Det er jeg ikke vant til fra almindelige cykler, siger Anja Godsk.

Det skyldes bl.a., at barnesædet fra Thule, som Manfred sidder i, er lavet af et lettere materiale og dermed giver mindre vindmodstand.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sponsoreret, Familieliv og Børnesygdomme